„Intel Haswell“ gali tapti paskutiniuoju lengvai keičiamu „Intel“ procesoriumi  (7)

Asmeniniams kompiuteriams tampant vis mažesniais, jų technologinis lankstumas mažėja, mat dėl mažo korpuso šiuos jų pagrindinius procesorius ir kai kuriuos kitus komponentus tenka patikimai įtvirtinti pagrindinėje įrenginio plokštėje. Gali būti, jog jau netolimoje ateityje pagrindinis procesorius plokštėje bus tiesiog įlituojamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikint žiniasklaidos pranešimais, kompanija „Intel“, nurašius „Haswell“ architektūrą, remsis vidutinės spartos „Broadwell“ šeimos procesoriais, kurie bus siūlomi tik BGA tipo korpusuose.

Ką tai galėtų reikšti? Ogi tai, kad vartotojai praras sistemos atnaujinimo galimybę, o PC gamintojams bus „įšvirkšta“ papildoma rizikos dozė. Šiuo metu vidutinės klasės kompiuteriai gali būti atnaujinti panaudojant itin sparčius procesorius, tačiau tokia galimybė gali išnykti jau per artimiausius dvejus metus, bent „Intel“ pusėje. Pasak japonų šaltinio „PC Watch“, vidutinės spartos „Broadwell“ procesoriai bus siūlomi tik BGA formatu, kaip tai dabar yra daroma su „Intel Atom“ platforma. Kalbant paprasčiau, tokie procesoriai yra prilituoti prie pagrindinės plokštės.

Labai tikėtina, kad pavasarį pasirodysiantys „Haswell“ procesoriai bus paskutinieji, kurie turės LGA tipo korpusą. Tuo tarpu 2014-iems metams kompanijos numatyti 14 nm „Broadwell“ procesoriai, bent jau vidutinės spartos, bus „glaudžiai susieti“ su pagrindine plokšte. „Intel" ketina pasiūlyti keletą šių procesorių modelių, kurie turės nuo 10 iki 57 W siekiančius šiluminės galios (TDP) reitingus.

Toks „Intel“ sprendimas, be abejonės, teikia privalumų gaminant aukštų parametrų planšetinius kompiuterius ar itin plonius nešiojamus kompiuterius, tačiau įneša papildomų problemų pagrindinių plokščių gamintojams, kurie privalės turėti itin didelį savo gaminių asortimentą su įvairiais CPU modeliais, norint patenkinti įvairaus plauko pirkėją. Pridedant, turbūt retas atsisakytų galimybės ateityje lengvai atnaujinti savo turimą CPU, todėl tai bus tikrai nemažas nuostolis eiliniam pirkėjui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (7)