"Microsoft" piratams nemokamai "dalina" "Windows 8" aktyvavimo kodus  (3)

Naujausios „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 8“ galutinės versijos kopija internete nutekėjo dar rugpjūčio pradžioje ir nuo tada interneto piratai karštligiškai bandė „apeiti“ korporacijos sukurtą sistemos aktyvavimo technologiją. Tačiau paaiškėjo, kad legalią „Windows 8“ kopiją galima gauti visiškai nemokamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas pirmųjų būdų apeiti „Microsoft“ aktyvavimo technologiją buvo trečiosios šalies kodų valdymo servisai (angl. key management services, KMS), kurie leido aktyvuoti kopiją 180-čiai dienų. Praėjus pusmečiui ją reikėtų aktyvuoti iš naujo.

Tai leido piratautojams laikinai naudoti „Windows 8“ už dyką. Tačiau paaiškėjo, kad programinės įrangos gamintojas sudarė šiltnamio sąlygas išvengti mokesčio už aktyvavimo kodą, praneša „The Verge“.

„Microsoft“ iki sausio 31 dienos leidžia nemokamai atsisiųsti „Media Center“ papildą „Windows 8 Pro“ naudotojams. Interneto piratai išsiaiškino, kad su šiuo papildu suteikiamas raktas leidžia pilnai aktyvuoti „Windows 8“ kopiją, kuri iki tol buvo aktyvuota naudojant KMS serverius.

Tai reiškia, kad piratai gali įsidiegti „Windows 8“ nelegalią kopiją, laikinai ją aktyvuoti per KMS serverius, o atsisiuntę „Media Center“ papildą – legalizuoti operacinės sistemos kopiją.

„The Verge“ žurnalistai skelbia tai išbandę ir patvirtina, kad bandymams skirtame kompiuteryje procedūra suveikė. „Microsoft“ situacijos kol kas nekomentuoja.

Anksčiau interneto forumuose jau buvo skelbta apie dar vieną netikėtą „Microsoft“ dovaną: ankstesnę nelegalią „Windows“ operacinės sistemos versiją turintys vartotojai gali pasinaudoti laikinu korporacijos pasiūlymu ir atnaujinti ją į „Windows 8“ vos už 30 eurų (formaliai šis pasiūlymas turėtų galioti tik legalius „Windows“ turintiems vartotojams).

Internautai svarsto, kad tokie „Microsoft“ neapsižiūrėjimai gali būti ir tyčiniai, esą tokiu būdu siekiama padidinti pirmųjų „Windows 8“ klientų skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(109)
(0)
(32)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: