"Samsung": "Be mūsų technologijų nebūtų jokių iPhone ir iPad"  (48)

Visi, kurie tikėjo "Samsung" ketinimais sekti kompanijos HTC pėdomis ir sudaryti tarplicencinę sutartį su "Apple", dabar gali tikėtis kažko naujo. Visai neseniai "Samsung Mobile Communications" padalinys pareiškė, kad be korėjiečių elektronikos giganto technologijų kompanija "Apple" negalėtų net pagaminti savo išmaniųjų telefonų "iPhone".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tiesa yra ta, jog be kompanijai "Samsung" priklausančių bevielių technologijų patentų "Apple" negalėtų užsiimti savo mobiliųjų įrenginių gamyba. Kaip jau žinote, "Samsung" labai griežtai žiūri į savo autorinių teisių apsaugą“, – žurnalistams pareiškė Samsung mobilaus padalinio vadovas Jong-Kyun Shin.

J.K. Shin visa tai pasakė po to, kai JAV Fedralinė prekybos komisija (ITC) nusprendė peržiūrėti preliminarų teismo sprendimą, kuriame kalbama, kad "Apple" nepažeidė keturių P. Korėjos kompanijos patentų "iPhone" ir "iPad" gamyboje. Galutinis verdiktas turėtų būti priimtas kitų metų sausio mėnesį, o iki tol dar yra laiko įtakoti ITC nuomonę. Sprendimas, kuris būtų nepalankus "Apple", reikštų, jog "iPhone" ir "iPad" būtų uždrausti Jungtinių Valstijų rinkoje.

"Samsung" mobiliųjų įrenginių padalinio vadovas taip pat teigė, jog kompanija neveda jokių derybų su "Apple", kaip tai atsitiko HTC atveju. Susitarimas tarp "Apple" ir HTC numato, jog taivaniečių kompanija artimiausius dešimt metų galės naudoti "Apple" patentus, tačiau už juos turės mokėti (analitikų teigimų, už kiekvieną "Android" įrenginį HTC mokės apie 6 – 8 JAV dolerius). Tokiu būdu, HTC galės lengviau atsipūsti, kadangi žinos, jog iš "Apple" nebus jokių teisminių išpuolių, o kompanija galės ramiai susikoncentruoti ties produktų kūrimu. Pikti liežuviai kalba, jog analogiškas susitarimas gali būti pasiektas tarp "Apple" ir "Google", tad vėliau kompanijai iš Kupertino bus lengviau kovoti prieš "Samsung".

Pranešama, jog naujas teisminių kovų etapas prasidės 2013 m. Tam ruošiasi abi kompanijos: štai kompanija "Samsung" jau ruošia ieškinius, kuriuose „pažeidėjais“ bus paskelbti "iPad mini", "iPad 4" ir naujausias "iPod Touch", tuo tarpu "Apple" savo kaltinimų sąrašą papildė "Galaxy Nexus", "Galaxy S III", "Samsung Galaxy Note 10.1" ir kitais korėjiečių kompanijos produktais.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(32)
(0)
(11)

Komentarai (48)