"After the Software Wars" – buvusio "Microsoft" programuotojo knyga  (5)

"After the Software Wars" - nemokama knyga, kurią vertėtų perskaityti visiems besidomintiems informacinėmis technologijomis. Knygos autorius – Keith Curtis, kuris 11 metų atidavė korporacijai "Microsoft", tad tikrai nuostabos nekelia jo žinios ne tik apie informacinių technologijų giganto vidines vingrybes, bet ir "užslėptus" visos IT rinkos niuansus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie ką ši knyga? Pats autorius pristato ją taip: „Su tomis technologijomis, kuris egzistuoja dabar, mes jau seniai privalėjome turėti automobilius, kurie mus vežioja visiškai saugiai, kai tuo metu mes būtume išsidrėbę ant galinių sėdynių ir gurkšnotume šampaną. Viskas, ko mums reikia – tai vaizdo kameros ant stogo, sujungtos su kompiuteriu, tiesa? Mes turime reikalingą „geležį“, ir jau daugelį metų, tačiau „robomobilių“ nėra, kadangi nėra reikiamos programinės įrangos. Ši knyga paaiškina, kaip mes galime sukurti geresnę programinę įrangą bei visiems gauti aukštosiomis technologijomis paremtą asmeninį vairuotoją“.

Perskaitę knygą, sužinosite, kaip jaunasis Keith Curtis turėjo galimybę pabendrauti su vienu iš "Microsoft" įkūrėjų Bill Gates, o per interviu buvusio "Microsoft" generalinio direktoriaus paklausė apie "Microsoft Exchange" ir "MySQL Server" „varikliukų“ skirtumus, sužinojo nuomonę apie kampanijos "NetWare" klasterizacijos technologiją ir t.t. Tuomet jaunąjį programuotoją atsakymai įtikino, jog prieš jį sėdėjo vienas iš talentingiausių programinės įrangos kūrėjų.

Vienuolika metų atidavęs programinės įrangos gigantui, Keith Curtis pagaliau suprato: „Staiga mane kažkas tarsi stuktelėjo – aš turiu išeiti. Rimtų priežasčių nebuvo, tik daugybė antraeilių. Aš ką tik išleidau klientų ir serverinės dalies laikrodžio kodo versiją 1.0, sukurtą naudojant "Microsoft SPOT" technologiją. Ir nežiūrint į tai, jog joje nebuvo netrivialių technologijų, aš iš tikrųjų netikėjau, kad visa tai rinkoje sulauks sėkmės. Aš labai daug sužinojau, aš supratau "Microsoft" pasaulį. Uždirbdamas neblogus pinigus, aš neturėjau laisvo laiko, kad jų dėka galėčiau atsipalaiduoti. Nežiūrint į tai, kad mano vadovas buvo manimi patenkintas, aš prarasdavau motyvaciją dirbti rutininį darbą, kuri atlikinėjau visą dešimtmetį. Kai permečiau žvilgsniu visą kompaniją, aš pamačiau senos programinės bazės klodus ir nuostolingą padalinį“.

Žodžiu, perskaityti šią knygą tikrai verta, jei tik nebijote, kad viskas parašyta angliškai (mintys išdėstytos be sudėtingų mokslinių išsireiškimų, tekstas parašytas tikrai paprastai).

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(5)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: