Kinijoje net 90% išmaniųjų telefonų naudoja „Google Android“ operacinę sistemą  (10)

Kinijos Pramonės ir Informacinių Technologijų Ministerija paskelbė įdomią statistiką, kuri susijusi su telefonais. Pasak jos, spalio mėnesį Kinijoje buvo net 1,095 milijardai mobiliojo ryšio vartotojų. Tai yra 0,98 % padidėjimas lyginant su rugsėju, bei net 13,6 % lyginant su praėjusių metų spaliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje vis daugiau žmonių, dėl ypač pigių telefonų ir telekomunikacijų bendrovių paslaugų, gali naudotis telefonais ir mobiliuoju ryšiu. Jau net 80,6 % visos Kinijos populiacijos turi telefonus. Tuo tarpu laidinį telefoną šioje šalyje teturi jau vos 21 % visų gyventojų.

Kalbant apie išmaniuosius telefonus, 90,1 % iš jų naudoja „Google Android“ operacinę sistemą, „Apple iOS“ – 4,2 procento, o „Symbian“ – 2,4 procento. Vidutiniškai vienam „Google Android“ OS naudojančiam telefonui išleidžiama 219 JAV dolerių, „Symbian“ įrenginiui jau tik 179 JAV doleriai, o „Apple iOS“ net 726 JAV doleriai. „Apple“ netaiko nuolaidų besiplėtojančioms rinkoms, taigi didelis skirtumas tarp įrenginių kainų yra tiesiog neišvengiamas, nors jis pastebimas ir kitose rinkos, kaip kad Šiaurės Amerikoje ar Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(20)

Komentarai (10)