"Hardkernel" pristatė "Raspberry Pi" konkurentą su "Exynos Quad Core"  (14)

Dar šių metų vasarą P. Korėjos kompanija "Hardkernel" buvo išleidusi programinės įrangos kūrėjams skirtą platformą "ODroid-X", kuri priklauso mikrokompiuterių kategorijai (kaip ir garsusis britų "Raspberry Pi"). Korėjiečių įrenginys gavo keturių branduolių 1,4 GHz "Samsung Exynos 4412" procesorių su GPU "Mali-400" grafika, 1 GB talpos DDR2 operatyviąją atmintį, o jo kaina siekė $129 (~ 340 lt).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar kompanija pristatė tris naujus šios platformos variantus. Vienas iš jų – "ODroid-U", – kūrėjų vadinamas pačiu mažiausiu asmeniniu kompiuteriu su geriausiu kainos ir produktyvumo santykiu. Turint omenyje tai, kad specifikacijos liko tos pačios, kompiuterio matmenys sumažėjo nuo 90×94 mm iki 48×52 mm, o kaina krito beveik dvigubai – iki $69 (~ 185 lt).

Antruoju variantu tapo modelis "ODroid-U2". Čia to paties procesoriaus taktinis dažnis padidintas iki 1,7 GHz, integruota grafika paspartinta iki 440 MHz, tuo tarpu operatyviosios atminties kiekis padidintas iki 2 GB. Už šiuo patobulinimus teks primokėti $20 (~ 55 lt). Visi kiti parametrai abiejuose modeliuose identiški – turime "Ethernet" lizdą, kelis USB, microSD, eMMC atminties kortelių skaitytuvą, HDMI ir 3,5 mm garso išvestį. Aliuminio korpusas, kuris kartu atlieka ir radiatoriaus vaidmenį, yra įtrauktas į bazinę komplektaciją.

Galiausiai trečiuoju variantu tapo modelis "ODroid-X2". Pastarasis turi tokias pačias specifikacijas, kaip ir antras variantas "ODroid-U2", tačiau čia motininės plokštės matmenys yra didesni – 90 x 94 mm, o tai leido sutalpinti net šešis USB lizdus, o taip pat pilno dydžio SDHC atminties kortelių skaitytuvą. Gamintojo teigimu, visi trys variantai gali veikti su operacine sistema "Android", o taip pat kitais "Linux" distributyvais.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(0)
(12)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: