"Google" ir MIT kuria mobilią duomenų centrų aušinimo sistemą  (0)

Jau ne vienerius metus kompanija "Google" kuria mobilaus duomenų centro (DC) koncepciją. Per tą laiką buvo užpatentuota daugybė tokių centrų koncepcijų, kurie turi modulinę struktūrą, vientisą maitinimo sistemą ir duomenų perdavimo magistralę. Vienintelis klausimas - kaip tokius duomenų centrus aušinti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilių DC panaudojimo būdų yra tikra daugybė. "Google" arsenale šiuo metu yra ir mobilūs DC konteineriai, kurie apdoroja duomenis dar transportavimo metu, taip pat jūrų DC, kurie maitinimą gauna iš bangų energijos. Pagrindiniu tokio centro elementu yra modulis, kuris savyje talpina serverius. Tai yra pailga uždara struktūra su įranga, kurioje yra apie porą tūkstančių procesorių. Visai nesunku įsivaizduoti, kokius milžiniškus šilumos kiekius išskiria tokie duomenų centrai. Šiai problemai spręsti visai neseniai buvo užregistruotas dar vienas patentas, kurio autoriai – kompanija "Google" ir Masačiusetso technologinis institutas (MIT). Jis aprašo duomenų apdorojimo centrų aušinimo sistemą ir idealiai tinka mobilių DC koncepcijai. Trumpai apie sistemą: karštas oras, kuris į aplinką patenką iš serverių, išstumiamas išorėn specialių vertikalių ventiliacinių sistemų, o oro aušinimas vyksta specialiose talpose, kuriose yra vanduo arba kitoks šaldymo skystis.

Pastaroji sistema yra lengvai montuojama, nereikalauja brangių medžiagų, taip pat nereikia ypatingo aptarnavimo, be to, šios sistemos moduliai padidina konstrukcijos seisminį atsparumą. Žodžiu, kompanija ir toliau plėtoja savo daugiametį projektą, nors šis ir nėra skirtas masinei rinkai.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(8)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: