„Microsoft“: Mes sugalvojome „Windows 8“ dar prieš „Apple iPad“  (3)

Daugelis teigia, jog „Microsoft“ išleido „Windows 8“ operacinę sistemą būtent tokią, kokia ji yra dabar, pamačiusi planšetinių kompiuterių sėkmę. Visgi kompanija mano kitaip, primindamas ir tai, jog ir „Windows 7” iš esmės buvo galima valdyti prisilietimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes pradėjome planuoti „Windows 8“ operacinę sistemą dar 2009 metų vasarą, net prieš oficialiai pasirodant „Windows 7”. Tuo tarpu, „Apple iPad“ pasirodė tik 2010 metais. Mes buvome sužavėti šiuo įrenginiu. Daugelis panašių dalykų, kuriuos mes jau kūrėme mobiliems įrenginiams su prisilietimui jautriu ekranu, čia buvo. Visgi operacinių sistemų skirtumai yra gana akivaizdūs.“ , - sakė „Microsoft“ atstovė Julie Larsson-Green, paklausta, ar „Windows 8” nebuvo atsakas į „Apple iOS“ ir „Google Android“ operacinių sistemų išpopuliarėjimą planšetiniuose kompiuteriuose.

Labai tikėtina, kad „Microsoft“ išties nemeluoja. Galime priminti, kad savo „Modern UI“ vartotojo sąsajos modelį kompanija pristatė dar su mobiliąja „Windows Phone 7” operacine sistema 2010 metų spalį, tad akivaizdu, jog darbai prie sąsajos turėjo prasidėti kažkur prieš metus. Blogai tik tai, jog naują ekosistemą, kuri sujungtų asmeniniams kompiuteriams ir mobiliems įrenginiams pritaikytas OS, pristatyti prireikė daugiau kaip trijų metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(3)

Komentarai (3)