Kiek kainuoja pavardė?  (1)

Trisdešimtmetis Jasonas Sadleris nutarė užsidirbti iš savo pavardės. Kuomet jo mama pradėjo skyrybas sūnus nutarė, kad senoji pavardė jam yra nereikalinga, tačiau būtų ne pro šalį išsirinkti naują. J. Sadleris sumanė parduoti savo senąją pavardę aukcione ir vietoje jos naudoti pirkėjo parinktą pavardę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

10 proc. nuo uždirbtos sumos J. Sadleris pažadėjo skirti labdarai, o likusią sumą reinvestuoti, rašo CNN. Aukcionas, vykęs tinkalalpyje buymylastname.com, baigėsi gruodžio 13 dieną. Originalus amerikietis uždirbo 45,5 tūkst. JAV dolerių ir nuo šiol vadinsis Jasonu Headsets.com.

Visus ateinančius metus Jasonas oficialiai naudos tik šią pavardę ir tokiu būdu reklamuos aukcioną laimėjusią bendrovę. Vyrui teks kreiptis į teismą, pasikeisti visus asmens dokumentus ir sulaukti galutinio teisėjo sprendimo, tačiau po keleto savaičių formalumai turėtų būti baigti.

Jasonas jau ne pirmą kartą bando netradiciniais būdais užsidirbti iš kitų bendrovių reklamos. 2009 metais J. Sadleris pasiūlė bendrovėms susimokėti už tai, kad jis nešiotų firminius marškinėlius. Per pirmus įdėjos įgyvendinimo metus vyriškis iš šios idėjos užsidirbo papildomus 66 tūkst. JAV dolerių.

Daug kas tvirtino, kad J. Sadleriui visus metus teks nešioti žeminančią pavardę, tačiau prieš aukcioną vyras išdėstė tam tikras taisykles. kurios užkirto kelią siūlyti politines, religines ar žeminančias pavardes. J. Sadleris pasiliko teisę atsisakyti laimėtojo pasiūlytos pavardės, jeigu ji pasirodytų netinkama.

Vyras nežino ką darys prabėgus 2013 metams. Galbūt pakartos šią akciją, o gal pasirinks pavardę iš telefonų knygos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(9)
(0)
(3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: