Programišius, kuris „laužėsi“ į el. pašto dėžutes, nubaustas 10 metų kalėti  (5)

Programišius Chistopheris Chaney viešai gailėjosi, jog įsilaužė į keletą dešimčių elektroninio pašto dėžučių, kurios priklausė garsenybėms, tačiau tai nepaveikė JAV apygardos teisėjo Jameso Otero, kuris programišių nubaudė gana griežta bausme – net 10 metų kalėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešama, programišius C. Chaney įsilaužė į tokių garsių žmonių, bet dažniausiai moterų, kaip Mila Kunis, Scarlett Johansson, Christina Aguilera, Simone Harouche ir Renee Ostead elektronines pašto dėžutes, o vėliau internete paviešindavo ypač privačią žvaigždžių informaciją, kurią rasdavo.

„Man labai sunku suvokti mąstyseną žmogaus, kuris atlieka štai tokius dalykus ne vienam, bet daugiau kaip vienam asmeniui.“ ,- sakė teisėjas J. Otero. „Toks nusikaltimo tipas nėra bereikšmis, atvirkščiai. Aš jį palyginčiau tokiu pat blogu, kaip ir paprastą persekiojimą.“

Teigiama, jog C. Chaney įsilaužė į daugiau kaip 50 garsenybių pašto dėžučių, pasisavindamas visą jose esančią informaciją ir ją vėliau perduodamas bulvariniams tinklapiams. Garsiausias, pasak AP naujienų tarnybos, jo darbas – nuogos Scarlett Johansson nuotraukos iš jos el. pašto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(3)

Komentarai (5)