Išmaniųjų televizorių saugumo spraga: programišiai gali stebėti vartotojus, vogti vaizdo įrašus (Video)  (2)

Maltoje įsikūrusi saugumo kompanija „ReVuln“ skelbia išmaniuosiuose televizoriuose „Samsung Smart TV“ radusi saugumo spragą, kuri leidžia programišiams perimti visą įrenginio valdymą: matyti ir girdėti, kas vyksta vartotojų namuose bei vogti televizoriuje saugomus vaizdo įrašus, nuotraukas ir kitą asmeninę informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi šiuolaikiniai išmanieji televizoriai gali prisijungti prie interneto, jie tampa potencialiais programišių taikiniais. „ReVuln“ vienas iš įkūrėjų Luigis Auriemma teigia radęs būdą, kaip nustatyti šių įrenginių IP adresus ir perimti visą jų valdymą, praneša Dailymail.co.uk.

„Mes galime nuotoliniu būdu įdiegti kenkėjiškas programas ir perimti visišką televizoriaus kontrolę“, – teigia saugumo specialistai.

Tai reiškia, kad programišiai gali valdyti ir įrenginyje įdiegtą vaizdo kamerą ir mikrofoną, taigi jie gali matyti bei girdėti, kas vyksta TV savininko namuose. Be to, programišiams tampa pasiekiama visa televizoriuje įrašyta informacija ir net prie jo prijungti išoriniai įrenginiai (pvz., USB atmintinės).

Tiesa, kol kas „ReVuln“ atrastas pažeidžiamumas veikia tik tuo atveju, kai programišiams pavyksta įsilaužti į tinklą, per kurį įrenginys gauna prieigą prie interneto. „Mūsų nuomone, labiau tikėtinos atakos prieš specifinius taikinius, pasiekiamus per atvirus, silpnai apsaugotus ar nulaužtus „Wi-Fi“ tinklus“, – sako L.Auriemma.

Kompanija detaliau nepaaiškina, kaip saugumo spraga buvo atrasta ir kaip ja pasinaudoti.

„Samsung“ teigia, kad šią saugumo spragą turi tik 2011 metais išleisti „Smart TV“ televizoriai ir ji veikia tik „ypač retomis aplinkybėmis“. „Mes užtikriname klientus, kad mūsų „Smart TV“ televizorius naudoti yra saugu“, – rašoma bendrovės pranešime. Jame priduriama, kad sausio mėnesį planuojama išleisti „Smart TV“ serijos televizoriams skirtą saugumo atnaujinimą, o taip pat rekomenduojama naudoti tik slaptažodžiu apsaugotus „Wi-Fi“ tinklus.

Siūlome pasižiūrėti, kaip įsilaužiama į išmanųjį televizorių:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(1)

Komentarai (2)