Kaip kompiuteriai perpranta žmonių kalbą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2013-01-02 11:59
Et, pamatęs antraštę tikėjausi, kad straipsnis apžvelgs NLP (http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_la ... processing). Deja, šį straipsnį galima užrašyti "Garsas->Mikrofonas->Proceso esmė, bet apie ją nešnekėsime->Rezultatas"
djmanvis17 2013-01-02 12:12
Gal kas žinote kokia šiuo metu yra geriausia programa, kuri atpažįsta žmogaus balsą? Turbūt, kiekvienas pagalvojote galimybę valdyti kompiuterį balsu,tad įdomu kokios šiandien galimybės ( neskaitant microsoft ,, Speech Recognition")?
Alfredukas 2013-01-02 14:46
"Kaip kompiuteriai Po kelių metų visa tai keliaus į elektroninių atliekų sąvartyną. Tuomet "perprantantis" kompas galės pasakyti : "išmanusis sąvartynas".
PCP 2013-01-02 22:03
iš dviejų puodelių ir virvutės. Tada jutiklių pagalba kompiuteris pagauna skirtingus klavišų kaukšėjimo dažnius ir besitęsiančias garso bangas. Tuomet kompiuteris įrašo garso bangos įvertinimą, išsaugo jį ir dar sykį įvertina. Jeigu tarp dviejų matavimų atsiranda pernelyg ilgas laiko tarpas, neužfiksuojami svarbūs garso bangos pokyčiai. Galite pastebėti jog paryčiais užmigus veidu į klaviatūrą, jųsų darbo lapas tampa nesuprantama raidžių makalylne, taip yra todėl kad kompiuteris klaviatūros paspaudimus turi įvertinti bent 8000 kartų per sekundę nors visavertis veikimas reikalauja kiek daugiau nei 40000 tūkstančių per vieną sekundę. 2. Atpažinimas, kurie iš šių signalų turi žmogaus veiklos požymių Atlikdamas pirmajame žingsnyje nurodytus įvesties įvertinimus, kompiuteris dar negali nustatyti, kurie iš sukeltų garsų yra žmogaus darbo padariniai. Daugybė matematinių procesų įgalina kompiuterį atpažinti, kurie iš įvedamų ženklų neatitinka naudojamos programavimo kalbos požymių. 3-4-5 Tada įvyksta truputį magijos žinomos kaip kompiliavimas inkapsuliacija ir kitokių žodžių kurių reikšmės nežinau, ir nesuprantu, bet net jei ir suprasčiau, nesupras skaitytojas, tai kam ir berašyti. 6.Galiausiai turimas objektas pateikia interfeisą (sąsają), nusakančią galimybes manipuliuoti objektu. Štai. STRAIPSNIS. Redaktoriau, ar galiu į pirmą puslapį? ..
Alfredukas 2013-01-02 22:28
w00xer 2013-01-02 22:39
jetau koks didelis nepasitenkinimas tuom, kaip vadinamas daiktas...