Naujas planšetinis kompiuteris – plonas ir lankstus, kaip popierius (Video)  (12)

Kvinso universiteto (Queen's University, Kanada) mokslininkai, bendradarbiaudami su įmone „Plastic Logic“ ir „Intel Labs“ sukūrė lankstų kaip popierius kompiuterį, kuris gali visiškai pakeisti planšetinių kompiuterių rinką ir tai, kaip žmonės dirba su šiais kompiuteriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavadintas „PaperTab“, planšetinis kompiuterius atrodo visai kaip popieriaus lapas. Tačiau jis interaktyvus, turi didelę skiriamąją gebą ir 10,7 colio (27 centimetrų) įstrižainę. Šis ekranas – „Plastic Logic“ kūrinys, o širdis – naujos kartos „Intel“ i5 procesorius. Nauja ir tai, kad vietoj vienu metu veikiančių kelių programų ar langų viename ekrane, vartotojas gali naudoti kelis interaktyvius ekranus, kurie gali veikti kartu, tačiau kiekvienas – su ta pačia ar kita programa.

„Naudojant keletą „PaperTabs“ ekranų, daug lengviau dirbti su keliais dokumentais“, teigia Roel Vertegaal, vienas iš šio kompiuterio kūrėjų iš Kvinso universiteto. „Po penkerių ar dešimties metų dauguma kompiuterių, nuo nešiojamųjų iki planšetinių, turėtų būti labai panašūs į šį – atrodyti kaip spalvoto popieriaus lapai ir galėtų veikti kartu“.

„PaperTab“ interaktyvi sąsaja sukurta taip, kad imituotų darbą su keliais popieriaus lapais ir sektų lapų išsidėstymą vienas kito atžvilgiu. Teoriškai jie gali rodyti ir tūkstančius popierinių dokumentų ar suformuoti didelį ekraną projektavimo, reklamos ar kitiems tikslams.

Tiesa, vaizdas kol kas nespalvotas, bet tai tik laiko klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(30)
(0)
(2)

Komentarai (12)