„Samsung“ anonsavo mobiliems įrenginiams skirtą aštuonių branduolių „Exynos“ procesorių  (0)

„CES 2013” parodoje sulaukiame vis įdomesnių naujienų. Šį kartą Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“ pranešė, jog šiais metais pristatys aštuonių branduolių „Exynos 5“ serijos procesorių, kuris bus pritaikytas mobiliems įrenginiams. Tačiau tai nėra įprastas lustas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausia lusto naujovė - „ARM big.LITTLE“ technologijos naudojimas. Taip, „Samsung Exynos 5 Octa” tikrai turės aštuonis branduolius ir čia nėra jokios apgaulės, tačiau ne visi jie bus tos pačios architektūros. Keturi iš jų bus „Cortex-A7“, o kiti keturi - „Cortex-A15“.

Tai daroma tam, kad „Cortex-A7” branduoliai, kurie darbuosis mažesniais dažniais, nudirbtu visus smulkesnius darbus panaudoję kuo galima mažiau energijos, o kai prireiks daugiau pajėgumų, tada keturi, aukšto dažnio „Cortex-A15” branduoliai perims darbą iš savo pusbrolių.

Panašus principas nėra naujiena, prisimenant ir „nVidia Tegra“ naudojamą papildomą branduolį, bet „Samsung“ teigia, jog jų lustas sugebės sutaupyti net 70% energijos, lyginant su „Exynos 5 Dual” lustu, kuris pasižymi tik dvejais galingais „Cortex-A15” branduoliais. „Exynos 5 Octa” bus dar spartesnis, nes pasižymės jau nebe dvejais, o net keturiais „Cortex-A15” branduoliais, bet apskritai bus taupesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: