„Google Android“ asmeniniuose kompiuteriuose gali sektis geriau, nei „Chrome OS“  (16)

Interneto giganto „Google“ bandymas su „Chrome“ operacine sistema nešiojamuosiuose kompiuteriuose nenusisekė, nors kompanija jo vis dar nelaidoja. Visgi pasirodė pranešimų, jog įprastų asmeninių kompiuterių rinkoje už „Chrome OS“ labiau gali sektis kitam „Google“ kūriniui - „Android OS“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prabėgusi „CES 2013“ paroda buvo apie ekranus. Viena iš tendencijų, kad vis daugiau monitorių ir nešiojamųjų kompiuterių turės liečiamus ekranus. Būtent dėl to „Windows 8“ operacinė sistema yra tokia, kokia yra, tačiau tai atveria duris ir „Google Android“ operacinei sistemai.

Išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių raiškoms augant lyg ant mielų, programų nepritaikymas atkrenta, kas kartais yra operacinių sistemų Achilo kulnas. Bet kodėl vartotojas turėtų pasirinkti kompiuterį su „Google Android“, o ne, sakykime, „Windows 8"?

Vienas iš atsakymų – tokių kompiuterių pigumas. „Google Android“ kuo puikiausiai varo vos 5 ar šiek tiek daugiau colių ilgio įrenginys, kas leidžia pristatyti ypač mažus asmeninius kompiuterius su šia operacine sistema, o sistemų pigumas irgi garantuotas dėl ARM procesorių, o „Android“ nieko nekainuoja, kai daugelis jai pritaikytų programų – nemokamos arba kainuoja labai nedaug.

Žinoma, „Intel“, be jokios abejonės, tars savo žodį, bet ši kompanija jau bando vis labiau susidraugauti su „Android“ operacine sistema. Rinkoje jau galima rasti išmaniųjų telefonų su „Intel“ procesoriais, jų tik daugės, o ne „Wintel“ ar „Mac“ asmeniniai kompiuteriai milijonais vienetų galbūt yra jau visai netolima ateitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (16)