Naujasis „Xi3“ asmeninis kompiuteris tėra knygos dydžio, kainuos apie 400 JAV dolerių  (3)

Kompanija „Xi3” daugeliui įsiminė, kai „CES 2013” parodoje priminė apie savo greipfruto dydžio korpusą, kuriame galėtų veikti „Valve Steam“ platforma. Šį kartą, nors jau pasibaigus parodai, gamintojas anonsavo ypač mažą, knygos dydžio kompiuterį vardu „Z3RO Pro”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis mažylis nėra tik mažas, tačiau ir gana pajėgus bei eikvoja mažai energijos, pasak gamintojo, apie 15W. Nors kompanija nurodė, jog kompiuterį varo dviejų branduolių, 1.65GHz procesorius su integruotu grafiniu posistemiu, kuris turi 80 grafinių branduolių, nenurodė, koks tai lustas, bet gana aišku, jog tai - AMD E-450.

Bazinė kompiuterio versija taip pat turės 4GB darbinės atminties, 16GB SSD talpos kaupiklį bei visą arsenalą jungčių: pora „eSATA“ ir USB jungčių bei „HDMI“, „DisplayPort“ ir „Mini DisplayPort“ vaizdo išvestis. Tokia bazinė versija kainuos apie 400 JAV dolerių.

Kaip nurodė „Xi3”, jų suprojektuotas „Z3RO Pro” pasirodys antrajame šių metų ketvirtyje. Jis bus tiekiamas su „openSUSE Linux“ operacine sistema, bet ją bus galima pasikeisti ir į bet kokią „Microsoft Windows“, tik šią reikės įsidiegti patiems su USB atmintine, nes šis mažylis neturi optinio įrenginio. AMD E-450“ lustas puikiai veikia su visomis Windows versijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (3)