Prognozuojama, jog AK procesorių pardavimai augs, o ARM architektūra pasirodys AK  (0)

Net neverta sakyti, jog asmeninių kompiuterių industrijai šiuo metu sunku. Štai visai neseniai sužinojome, jog asmeninių kompiuterių pardavimai buvo apie 5% mažesni praėjusį ketvirtį, nei 2011 metų ketvirtajame ketvirtyje, tačiau IDC vis tiek prognozuoja AK skirtų procesorių augimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie 2011 ir 2012 metus, pastaraisiais asmeniniams kompiuteriams skirtų procesorių buvo parduota apie 2.4% mažiau. Visgi IDC prognozuoja, jog šiais metais tokių procesorių jau bus parduota apie net 3.2% daugiau, nepaisant nelabai aiškių bendrų asmeninių kompiuterių pardavimų.

Į asmeninių kompiuterių rinką įsiverš ir ARM architektūros procesoriai, tačiau net po trejų metų, 2016, jie tesudarys 3.3% bendrų mobilių asmeninių kompiuterių procesorių. Šiuo atveju, žinoma, mes kalbame apie asmeninius kompiuterius, ne išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius.

Nors 3.3% neatrodo daug, tai tik spėjimas. Mes jau žinome, jog „nVidia“ dirba prie „Project Denver“ lustų, o AMD taip pat pasiūlys ARM architektūra pagrįstų procesorių, kai „Apple“ norės ARM įsprausti į savo „MacBook“ nešiojamuosius, taigi 3.3% yra gana atsargus spėjimas 2016 metams. Gali būti, kad ARM architektūros procesoriams iki to laiko pavyks rinkoje įsitvirtinti labiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: