„Google“ įrodinėja, kad jų automobilis asilo nenutrenkė (Foto)  (7)

JAV bendrovė „Google“ buvo priversta teisintis dėl keistos situacijos – jų „Street View“ automobilis, važinėjantis Botsvanos keliukais, nufotografavo ant kelio gulintį asilą, o internautai šia nuotrauka suskubo pasidalinti su visais pažįstamais ir pareiškė, kad „Google“ automobiliai tranko asilus Botsvanos keliuose ir nė nestabtelėję važiuoja tolyn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę „Reddit“ socialiniame naujienų tinkle vartotojai pradėjo aptarinėti per „Google Maps“ paslaugą aptiktą nuotrauką, kurioje užfiksuotas Botsvanos Kweneng regione ant negrįsto kelio gulintis asilas. Daugelis vartotojų įsiuto, nes buvo įsitikinę, kad tai „Google“ automobilis tą asilą nutrenkė ir nurūko tolyn. Interneto paieškų ir žemėlapių bendrovė tokį vartotojų nepasitenkinimą įvertino labai rimtai ir ėmėsi pastangų išaiškinti situaciją visiems Afrikos gyvūnų mylėtojams, tinklaraštyje publikuodama straipsnį kandžiu pavadinimu „Never ass-ume“ (tiesiogiai išvertus, „Niekada nemanyk“; viena iš žodžio ass reikšmių – asilas).

„Google Maps“ atstovas Kei Kawa aiškino: „Dėl to, kaip kuriami mūsų 360 laipsnių aplinkos vaizdai, galėjo pasirodyti, kad mūsų automobilis dalyvavo eismo įvykyje ir iš įvykio vietos pabėgo, palikdamas sužeistą gyvūną galuotis ant kelio. Bet mūsų kitos nuotraukos rodo, kad asilas visai nebuvo miręs, tačiau ant kelio gulėjo automobiliui artėjant, tad vėliau pats pasitraukė į šalikelę, o automobilis saugiai pravažiavo“.

Neapdorotose „Street View“ automobilio nuotraukose matoma, kad automobilis prie gyvūno net priartėjęs nebuvo, rašo independent.co.uk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: