Planšetiniai kompiuteriai turės gauti Energy Star sertifikatą  (2)

Dar 1992 metais JAV Aplinkos apsaugos agentūra sukūrė programą Energy Star, kurios tikslu tapo energetiškai efektyvios produkcijos gamybos skatinimas ir išsiaiškinimas. Be visos kitos technikos firminėmis Energy Star emblemomis pažymima ir kompiuterinė technika. Plačiąja prasme, programa Energy Star turėtų padėti sumažinti anglies dvideginio išmetimą į aplinką ir taip mažinti globalinį atšilimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitu metu Energy Star standartai, kurie šiuo metu yra užaugę iki versijos 6.1, bus taikomi ir planšetiniams kompiuteriams, praneša puslapis Computerworld. Įdomu tai, kad apjungti šios programos rėmuose planšetinius ir nešiojamus kompiuterius buvo planuojama dar versijos 6.0 metu, tačiau prieš tokią naujovę pasisakė didieji gamintojai.

Tame tarpe, kompanija Apple su partneriais patikino Energy Star standartų plėtra užsiimančią organizaciją, kad iPad ir kiti planšetiniai kompiuteriai labiau panašūs į išmaniuosius telefonus nei asmeninius kompiuterius, ir skiriasi nuo pastarųjų komponentais bei surinkimo metodais. Atitinkamai, sumesti į vieną krūvą planšetes ir nešiojamus kompiuterius, neva, mažų mažiausiai yra nelogiška.

Dabar studijuojamos visos planšetinių kompiuterių apibūdinimo plonybės ir aiškinamasi jų skirtumai nuo kitų produktų, kurie privalo būti sertifikuojami pagal Energy Star standartą. Šios specifikacijos bus įtvirtintos versijoje 6.1. Sertifikavimo programa Energy Star 6.0 pradės veikti nuo 2013 m. birželio 1 d.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)