Tenkindama iPad mini paklausą Apple netenka pelno  (5)

Praėjusią savaitę pasirodžiusi Apple ketvirčio ataskaita parodė, jog pajamos iš visų iPad modelių auga lėčiau, nei kiekybiniai realizacijos rodikliai. Pati Apple pripažįsta, jog dėl kaltas didelis iPad mini populiarumas, dėl kurio realizacijos susiduriama su mažesne pelno marža.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidutinė Apple iPad planšetės kaina per metus sumažėjo $101, o visiems norintiems kompaktiškų planšečių vis dar neužtenka, todėl, atsižvelgiant į Apple pažadus mažinti deficitą, galima kalbėti ir apie tolimesnį pelno maržos mažėjimą šiame segmente.

Stebėtiną sinchroniškumą su bendra „dienos nuotaika“ pademonstravo taivaniečių resursas DigiTimes, kuris taip pat publikavo gana įdomius  duomenis apie Apple planšetinių kompiuterių savikainą. Informuotų šaltinių teigimu, dabar iPad mini kompanijai iš Kupertino kainuoja netgi daugiau nei 9,7“ ekraną turintys modeliai, tuo tarpu pardavinėjami už mažesnę kainą. Tai leidžia tvirtinti, jog kompanijos pajamos artimiausioje ateityje toliau mažės, ypač jei iPad mini pardavimai aplenks pilnaverčius iPad.

Tas pats šaltinis žada, kad šiame ketvirtyje iPad gamybos apimtys gali sumažėti 40% dėl sezoniškumo. Kalbama būtent apie planšetinius kompiuterius su 9,7“ ekranu. iPad mini pardavimai dėl to turėtų tik augti. 9,7“ ekranų gamyba taivanietiškose Sharp gamyklose praktiškai bus visiškai sustabdyta, tačiau dėl to negalima sakyti, kad bendras gamybos mastas pasikeis. LG Display ir Samsung Display gali lengvai kompensuoti trūkumą, tuo tarpu Sharp gali pradėti ruoštis naujos kartos iPad ir iPad mini skirtų ekranų gamybai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: