Atlikėjų teises ginanti organizacija kaltina „Myspace“ naudojant muzikos įrašus be leidimo  (0)

Atsinaujinęs socialinis tinklas „Myspace“ visą dėmesį skiria muzikai, atlikėjams ir jų gerbėjams. Tačiau juo patenkinti ne visi – svetainė sulaukė pirmojo grasinimo teismu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomas muzikos įrašų kompanijas atstovaujanti organizacija „Merlin“ teigia, kad „Myspace“ naudoja jos atstovaujamų atlikėjų įrašus be leidimo, praneša Mashable.com. Anksčiau „Merlin“ turėjo sutartį su „Myspace“, tačiau ji nustojo galioti prieš metus.

„Tinklalapyje yra šimtai muzikos įrašų, kurių galima klausytis nemokamai, nors jie neturi kūrinių savininkų leidimo ir už tai jiems neatlygina“, – teigė „Merlin“ vadovas Charlesas Caldas.

„Myspace“ atstovas nurodė, kad jei svetainėje yra „Merlin“ atstovaujamų atlikėjų muzikos įrašų, juos veikiausiai įkėlė vartotojai. Jis pridūrė, kad sulaukę „Merlin“ kreipimosi jie pašalins nurodytas dainas.

Tačiau C.Caldas įsitikinęs, kad schema turėtų veikti atvirkščiai. „Jei siūlote muziką, kuri priklauso autorių teisių savininkui komercinėje aplinkoje, ir neturite tam leidimo, atsakomybė už tai krenta jums“, – sakė jis ir pridūrė, kad organizacija ruošiasi kreiptis į teismą.

„Myspace“ svetainė turi integruotą muzikos grotuvą ir visi vartotojai – tiek muzikantai, tiek jų gerbėjai – gali dalintis dainomis, albumais ar dainų sąrašais su kitais socialinio tinklo nariais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)