Apple užpatentavo „vargšams“ skirtą iPhone  (22)

Kompanija Apple, informuotų šaltinių teigimu, projektuoja supaprastintą iPhone modelį, kuris, tikėtina, gali būti pristatytas šių metų II pusėje. Šių metų sausio mėnesio pabaigoje JAV Patentų ir prekinių ženklų valdyba (USPTO) publikavo patentą, kuris, rinkos analitikų teigimu, tiesiogiai susijęs su biudžetiniu iPhone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patente №8,364,032 aprašomas „nedidelis elektroninis prietaisas“. Jis gaus plastikinį korpusą, ekraną per visą priekinę pusę, taip pat kamerą nugarinėje dalyje. Užsimenama ir apie specialų apsauginį sluoksnį. Rinkos stebėtojai pažymi, kad patento iliustracijoje pateiktame mobiliame įrenginyje nėra mygtuko „Home“.

Plastiko naudojimas vietoj stiklo ir metalo, gaminant „vargšams“ skirtą iPhone korpusą, leidžia sumažinti produkto kainą. Akivaizdu, kad tokiems ekranams bent jau jų debiuto metu tikrai negresia gauti Retina ekraną, nors tikėtina, kad vėlesnėse modifikacijose jis ir atsiras (kaip tai, greičiausiai, nutiks antros kartos iPad mini atveju).

Rinkos ekspertų manymu, išmanusis telefonas turėtų kainuoti maždaug 200 JAV dolerių be jokių sutarčių su mobiliojo ryšio operatoriais. Kaip jau galima suprasti, biudžetinio iPhone paskirtis yra konkurencija Android išmaniaisiais telefonais masinių sprendimų rinkoje. Tokiu būdu, jei patentas taps realybe, bus galima konstatuoti, kad nuolatinis Apple neigimas, jog neketinama išleisti pigaus iPhone, yra tik dar vienas akių dūmimo faktas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: