Žmogus-raketa: naujos pasiskraidymo ribos (Video)  (0)

"Jetman" vardu pasaulyje žinomas Yves Rossy surengė dar vieną pasiskraidymą. Šį kartą jis pasiekė naujas savo galimybių ribas ir skrido pavojingai arti žemės, pastatų, medžių, kalnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

53 metų buvęs karo lakūnas, instruktorius ir bandytojas Yves Rossy naujame vaizdo klipe skrenda virš miškų, kalnų, namų: taip arti ir žemai jis niekada neskrisdavo. Įprastai Yves, atlikęs ekstremalų skrydimą su parašiutu ir savo reaktyviniais sparnais nusileidžia iš aukštai.

Y. Rossy skrido su keturis reaktyvinius variklius turinčiu sparnu, kurio plotis du metrai. Šveicaro sparnas su degalais sveria 55 kg, tuščias - 30 kg. Su reaktyviniu sparnu ekstremalas pasiekė vidutinį 200 km/val. greitį. Jo skrydis trunka nuo šešių iki trylikos minučių. Po to sparnuotas Yves nusileidžia su parašiutu "de France Legend R".

Analogų neturintį projektą Y.Rossy vystyti pradėjo prieš 19 metų, o pirmą kartą įspūdingu skrydžių išgarsėjo prieš ketverius metus, kai perskrido Lamanšą. Vėliau buvo įvykdytas ne vienas sudėtingas skrydis. Tiesa, ne visi skrydžiai buvo sėkmingi.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (0)