Pirmasis arabų superautomobilis už 8,7 mln. litų sulaukė 100 užsakymų  (3)

Superautomobiliai Artimųjų Rytų regione niekuo nestebina, tačiau iki šiol nė viena vietinė kompanija nesiryžo gaminti savo egzotiškos mašinos. Pralaužti ledus nusprendė „W Motors“, Kataro automobilių parodoje pristačiusi „Lykan Hypersport“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad nepaisant 3,4 mln. JAV dolerių (8,7 mln. Lt) kainos, Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) įsikūrusi „W Motors“ kompanija sulaukė daugiau nei šimto „Lykan Hypersport“ superautomobilio užsakymų.

Dar sausį gamintojai teigė, kad pasaulį išvys tik septyni tokie automobiliai. Vis dėlto susidomėjimas buvo toks didelis, kad kompanija nutarė padidint „Lykan Hypersport“ tiražą.

„Norime, kad pirmieji automobiliai keliautų į vietinę rinką, nors sulaukėme užsakymų ir iš Rusijos, Kinijos bei JAV“, – pasakojo „W Motors“ vadovas Ralphas Debbas.

Iš pradžių „Lykan Hypersport“ numatyta surinkinėti Turine, Italijoje, tačiau „W Motors“ planuoja perkelti gamybą į Dubajų, Abu Dabi arba Doha.

Šis pirmasis arabų superautomobilis turės V6 variklį, pasiekiantį 750 AG ir maksimalų 1000 Nm sukimo momentą. Gamintojai žada, kad „Lykan Hypersport“ bus pajėgus išvystyti 100 km/val. greitį per 2,8 sek., o spidometro rodyklės riba bus 395 km/val.

Anksčiau arabai teigė, kad šio išskirtinio automobilio priekiniai žibintai bus dekoruoti deimantais, variklio dangtis padengtas auksu, o važiuoklė bus pagaminta iš anglies pluošto.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: