„Microsoft“ „Office 2013“ „pririšo“ prie vieno kompiuterio  (29)

Nauja licenzinė „Microsoft“ biuro programų paketo „Office 2013“ naudojimo sutartis nebeleidžia jį įsigijusiems perkelti paketą į kitą kompiuterį, pranešė „Computerworld“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak leidinio, naujoji sutarties redakcija nenumato galimybės „Office 2013“ savininkams įdiegti jį kitame savo kompiuteryje, jei dėl kokių nors priežasčių nebegali naudoti jo senajame. Tai reiškia, kad kartą į kompiuterį įdiegtos „Office 2013“ programos „pririšamos“ prie jo visam laikui, sakoma pranešime.

Pasak „Computerworld“, „Microsoft“ atstovai patvirtino, kad po to, kai „Office 2013“ buvo įdiegtas ir aktyvuotas įvedus 25 ženklų raktą, paketo nebebus galima pašalinti arba įdiegti kitame kompiuteryje, net jei jis ir priklauso tam pačiam savininkui. Į klausimą, ar bus galima perkelti įsigytą „Office 2013“ į kitą kompiuterį, jei senasis buvo pavogtas arba sugedo, bendrovės atstovai neatsakė ir nesutiko išsamiau komentuoti tokios galimybės, sakoma pranešime.

Pasak bendrovės „Pica Communications“ licenzinių sutarčių specialisto Paulo DeGrooto, iš esmės tai reiškia, kad jei jūsų kompiuteris „numiršta“, kartu nustoga galioti ir „Office 2013“ naudojimo licenzija. Be to, pasak jo, ji nustos galioti ir tuo atveju, jei savininkas nuspręstų po kurio laiko atnaujinti savo kompiuterio techninę įrangą.

„Office 2013“ paketas buvo pristatytas sausio 29 dieną. Naujoji sąlyga dėl paketo „pririšimo“ prie konkretaus kompiuterio atsirado atnaujintoje „Office 2013“ licenzinio naudojimo sutartyje, skirtoje galutiniams vartotojams (EULA). Iki naujojo paketo pasirodymo galiojusi neterminuota licenzija leido pakartotinai diegti „Microsoft Office“ į kitą kompiuterį (pavyzdžiui, pirmajam sugedus) su sąlyga, kad tai nebus daroma dažniau nei kartą per 90 dienų. Tokia nuostata buvo įtraukta į visas „Office 2010“ naudojimo sutarties redakcijas, įskaitant ir „Professional“ versiją.

Pigiausia „Office 2013“ versija, skirta namų vartotojams ir studentams, kainuoja 140 JAV dolerių, o brangiausia „Office Professional“ - 400 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(2)

Komentarai (29)

Susijusios žymos: