Teigiama, jog naujasis „PlayStation“ naudos AMD aparatinę įrangą, „debesų“ technologijas  (6)

Vargu ar kas stebisi faktu, jog per artimiausius pusę metų mes sužinosime, kaip atrodys naujos kartos žaidimų kompiuteriai. Kai „Microsoft“ produkto anonsas veikiausiai įvyks šių metų vasarą, „Sony“ savąjį pristatys greičiau, tad nieko keisto, jog ir gandų apie jį daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mes jau esame rašę apie spėjimus, jog naująjį „Sony PlayStation“ žaidimų kompiuterį varys ir AMD procesorius, ir AMD vaizdo posistemis, tad tai nėra kažkas negirdėto. Visgi tai, remdamasis savais šaltiniais, šią savaitę patvirtino ir įtakingas leidinys „Wall Street Journal“, tačiau tai nėra visos naujienos.

Paskelbtame straipsnyje kalbama ir apie tai, jog naujasis „PlayStation“ pasižymės ir „debesų“ technologijomis pritaikytomis žaidimams. Tai iš tiesų gali reikšti vieną dalyką: šios naujos kartos žaidimų kompiuterio savininkai žaidimus galės žaisti ir tiesiog interneto pagalba. Kas nėra apie tai girdėję, galime priminti, jog pats žaidimas yra „kažkur“ apdorojamas sparčių kompiuterių, o vaizdas interneto pagalba yra perduodamas vartotojui. Panašiai veikia ir „Onlive“ paslauga.

Praėjusiais metais „Sony“ įsigijo kompaniją „Gaikai“ už 380 milijonų dolerių, kuri specializavosi „debesų“ technologijų pritaikymui žaidimams, tad nieko keisto, jog tokios technologijos gali tapti naujojo „PlayStation“ dalimi. Prieita išvados, jog servisas leis vartotojams be didesnių problemų žaisti visus senesnius „PlayStation 3” ir „PlayStation 2” žaidimus, o „Sony“ tiesiog nereikės sukti galvos apie suderinamumą su nauja aparatine įranga, ką reikėjo daryti ankščiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (6)