Nokia mano, kad jos produkcija privalo išsiskirti iš konkurentų  (2)

Naujienų agentūra Reuters neseniai pranešė, kad kompanija Nokia pasiruošusi susikoncentruoti ties nebrangių išmaniųjų telefonų gamyba, kurių paklausa besivystančiose rinkose yra ypač didelė. Parodoje MWC 2013 suomių kompanija netgi pristatė itin pigų mobilų telefoną Nokia 105, kuris kainuos vos 15 eurų (~ 52 lt be mokesčių).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo ruožtu, iš pigių išmaniųjų telefonų gali išskirti Nokia Lumia 520 su operacine sistema Windows Phone 8, kurio kaina bus 139 eurai (~ 480 lt be mokesčių).

Tiesa, už „protingų“ įrenginių marketingą atsakingas Nokia viceprezidentas Hans Henrik Lund žurnalistams iš CNet prisipažino, jog pavirsti į išskirtinai pigių mobilių įrenginių gamintoją Nokia neketina. Jos produkcija turi atstovauti visose kainų nišose, o „vyresnėliai“ Lumia atstovai, savaime suprantama, taip pat gaus pamainą. Tuo pačiu metu 139 eurai – tai ne riba išmaniųjų telefonų kainų mažinimui, ir Noki pasiruošusi pasiūlyti prieinamesnių savo kaina šios klasės įrenginių.

Nokia vadovas Stephen Elop tam pačiam portalui pareiškė, kad yra būtina išskirti Nokia produkciją iš konkurentų pasiūlymų. Būtent todėl kompanija savo strategijos ašimi pasirinko Windows Phone platformą, o ne pretenduojančią šiame segmente dominuoti operacine sistemą Google Android. Darbo su vaizdais technologijos, pažangios kameros, padidinto jautrumo sensoriniai ekranai, bevielio baterijos įkrovimo funkcija – štai tie pavyzdžiui, kurie išskiria Nokia produkciją iš kitų kompanijų.

Buvo paliesta ir planšetinių kompiuterių tema. Stephen Elop paaiškino, kad prieš pasirodant planšečių rinkoje, kompanija Nokia turėtų išsiaiškinti, kaip šis įrenginys galėtų būti naudojamas, kokį turėtų gauti dizainą, kuo galėtų išsiskirti iš konkurentų. Dėvimų kompiuterių segmentas (pavyzdžiui, „protingi“ laikrodžiai) suomių Nokia taip pat domina, tačiau jokių konkrečių planų kompanija neatskleidžia.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (2)