Bilas Geitsas ir Markas Zuckenbergas ragina moksleivius mokytis programuoti (Video)  (24)

„Microsoft“ pirmininkas Bilas Geitsas, „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas ir „Twitter“ įkūrėjas Džekas Dorsey video įrašu kreipėsi į moksleivius ir mokyklas, norėdami paskatinti mokyti ir mokytis programavimo pagrindų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame įraše, pavadintame „Ko mokyklose nemoko“ jie bei dar keli garsūs žmonės prisimena laikus, kuomet jie pradėjo mėginti kurti pirmąsias kompiuterines programas. Kai kas tai pradėjo šeštoje klasėje, o Ruchi Sanghvi, pirmoji „Facebook“ kompiuterių inžinierė moteris programuoti pradėjo tik koledže. 

Jie siūlo apsilankyti portale Code.org, sukurtame pernai įkurto nekomercinio fondo, siekiančio padėti tiems, kurie nori įgyti ar pagilinti kompiuterių programavimo žinias. 

„Kuomet aš sugebėjau suprogramuoti kompiuterį pasakyti „Sveikas pasauli“, buvo tiesiog nuostabu“, prisimena Geibas Niuvelas, vaizdo žaidimų studijos „Valve“ prezidentas. 

Bet ne tik technologijų lyderiai siūlo pamėginti programuoti. Krisas Bošas, Majamio "Heat" krepšinio komandos žaidėjas, apie programavimą sako: „Žinau, kad pradžia gali būti bauginanti, daug naujų dalykų yra bauginantys, bet kodėl nepamėginus?"

Kalbėtojai apgailestauja, kad daugelyje mokyklų programavimo net nemokoma.

„Mūsų politika yra tiesiog samdyti tiek talentingų inžinierių, kiek mes galime rasti", - sako Zuckerbergas. „Informacinių technologijų progresą riboja ir tai, kad šiandien tiesiog nėra pakankamai žmonių, kurie turėtų reikiamų įgūdžių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(11)
(0)
(0)

Komentarai (24)