Norvegijoje bus statomas inžinerijos stebuklu vadinamas tiltas (Video)  (4)

Maždaug 10 milijardų eurų – tiek kainuos pats ilgiausias pasaulyje ant lynų kabantis tiltas, kuris sujungs du vieno Norvegijos fiordo krantus. San Francisko „Auksinių vartų“ tiltą (Golden Gate Bridge) ilgiu jis lenks net tris kartus; be to, jis bus ilgesnis ir už Japonijoje esantį šiuo metu ilgiausią pasaulyje tokio tipo tiltą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegų projektuojamas tiltas, kurio ilgis turėtų būti daugiau kaip 3700 metrų, planuojamas statyti Sognefjorde. Šis tiltas yra Kristiansando ir Trondheimo miestus jungsiančios magistralės E 39, kuri bus tiesiama išilgai kranto linijos, viena iš sudėtinių dalių. Pastačius šį tiltą, kelionė iš vieno miesto į kitą, kuri šiuo metu trunka apie 20 valandų, sutrumpės net iki 7 valandų.

Pagrindinė problema, kurią teks išspręsti tilto projektuotojams, turint galvoje jo ilgį, specialistų nuomone, yra jo skersinis standumas. Kad šis uždavinys būtų sėkmingai išspręstas, bus panaudoti naujausių rūšių plienai ir paskaičiuotas optimalus važiuojamosios tilto dalies plotis. Be to, reikia atkreipti dėmesį į tą faktą, kad savo aukščiausioje vietoje tilto aukštis virš jūros lygio sieks 70 metrų – kad pro juo galėtų praplaukti patys didžiausi laivai.

Apie šio ir kitų tiltų, kurie bus statomi magistralėje E 39, projektuotojų idėjas sužinosite pažiūrėję šį vaizdo klipą:

Jau žinoma, kad dvi ant kranto stovinčios šio tilto atramos, kurios turės laikyti prie jų pritvirtintus beveik pusantro metro skersmens lynus bus iškilusios net 455 metrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(0)
(3)

Komentarai (4)