Samsung: „Windows 8 yra niekuo ne geresnė nei Windows Vista“  (13)

Mes jau galėjome įsitikinti, kad kompanija Samsung nelabai tiki mobilios programinės platformos Windows RT perspektyvomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai galima spręsti ne tik iš to, kad JAV rinkoje korėjiečių elektronikos gamintojas net nepradėjo prekiauti planšetiniu kompiuteriu ATIV Tab su atitinkama operacine sistema, tačiau ir Samsung padalinio Vokietijoje vadovybės pareiškimo, kad čia taip pat nutraukiama prekyba firmine Windows RT planšete, o tas pats, greičiausiai, nutiks ir kitose Europos šalyse.

Dabar gi pasisakymai Microsoft produkcijos atžvilgiu buvo pratęstos, o programinės įrangos giganto tai neturėtų labai nudžiuginti. Duodamas interviu leidiniui The Korea Times, mikroschemas gaminančio Samsung padalinio vadovas Jun Dong-soo pripažino, jog kompanija taip pat nelabai patenkinta ir komercine Windows 8 sėkme – kompanijos atstovas netgi pareiškė, jog naujoji operacinė sistema nė kiek ne geresnė nei Windows Vista.

Nuosavi Microsoft planšetiniai kompiuteriai Surface taip pat nepasižymi derama paklausa, pažymi korėjiečių gamintojas. Matyt, tokias išvadas Samsung atstovas padarė, remdamasis Microsoft Surface skirtų komplektuojančių dalių, kurias korėjiečiai ir gamina, pardavimais. Galbūt planšetinių kompiuterių su Windows RT atveju tokie pasisakymai ir yra teisingi, tačiau bent jau preliminari statistika rodo, kad Surface Pro su operacine sistema Windows 8 Pro parduodami visai neblogai – bent jau kol kas stebimas šio produkto deficitas.

Reikia pripažinti, kad vienas iš aukščiausių Samsung vadovybės atstovų po tokių frazių šiemet tikrai negaus iš Steve'o Ballmer'io kalėdinės dovanėlės. Antra vertus, korėjiečių kompanija tik pagarsino tai, kas ir anksčiau buvo gerai matoma – kiti Microsoft partneriai taip pat nelabai patenkinti ne tik Windows RT, tačiau ir Windows 8, iš kurios buvo tikimasi, kad ši taps mažų mažiausiai asmeninių kompiuterių rinkos gelbėtoja.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (13)