Iš Google Play pašalintos reklamą blokuojančios programos  (24)

Nemažai pasipiktinusių programinės įrangos kūrėjų per Twitter ir kitus socialinius tinklus bei teminius resursus „pakėlė vėją“, kadangi iš el. parduotuvės Google Play buvo pašalintos operacinei sistemai Android skirtos programos. Ir ne bet kokios, o tos, kurios leidžia vartotojui blokuoti reklaminius pranešimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Google giljotina pateko tokios programos kaip Adfree Android, AdBlock Plus, Adaway ir kitos, tuo tarpu tokių radikalių paieškos giganto priemonių priežastys paprastos – viskas aiškinama tuo, kad pažeistas Google Play taisyklių „Kūrėjo sutikimas su produkto platinimu“ punktas 4.4.

Nurodytas punktas tiesiogiai draudžia aplikacijas, kurios trikdo arba neigiamai įtakoja trečių šalių įrangos (serverių, tinklų ir kitų objektų bei tarnybų) darbą, t.y. reklamos blokavimo aplikacijos užsiima būtent tuo, ką ir numato licencinė sutartis. Antra vertus, skirtingai nei iOS ekosistemoje, Android neturi tokio griežto „pririšimo“ prie firminės Google aplikacijų parduotuvės, taigi niekas netrukdo kūrėjams reklamos blokavimo įrankius patalpinti ne Google Play, o kituose resursuose.

Nors iš Google pusės aplikacijų pašalinimo priežastys motyvuotos licencine sutartimi, turbūt, nereikia būti ekspertu, kad galima būtų suprasti – minėtos aplikacijos blokuoja tai, iš ko Google duoną valgo. Ir vargu, ar kūrėjų pretenzijos bus išgirstos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (24)