Konkurentų kritika: Samsung pinigus išleidžia marketingui, o ne inovacijoms  (8)

„Iš pradžių man buvo labai juokinga, tačiau vėliau aš susipainiojau“, – taip pasakojo kompanijos HTC globalių pardavimo ir marketingo padalinio vadovas Jason MacKenzie, kai bandė perteikti savo įspūdžius apie naujojo išmaniojo telefono – flagmano Samsung Galaxy S IV prezentaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Flagmano debiutas Niujorko Radio City Music Hall salėje vyko ne veltui. P. Korėjos elektronikos gigantas visų savo išmaniojo telefono galimybių demonstracijai pasitelkė netgi teatralinę formą – stebėję tiesioginę transliaciją žmonės galėjo matyti, kad orkestro buvo pasitelktos ir sceninės dekoracijos bei aktoriai, kurie sausą demonstraciją turėjo paversti tikru šou akims bei ausims.

Vis tik po Galaxy S IV prezentacijos pabaigos vienas iš HTC vadovų Jason MacKenzie teigė buvęs geros nuotaikos. Jis išreiškė įsitikinimą, jog HTC One ir toliau išlieka vienareikšmis lyderis, neturintis konkurentų, ir jo žygiui rinkoje netrukdys net pasirodys Galaxy S IV, kurio pardavimai turi prasidėti balandžio mėnesio pabaigoje. HTC atstovas, pažymėjo žymių naujovių Samsung flagmane nebuvimą, o taip pat tai, jog eilė akcentuotų funkcijų jau yra eilėje Android išmaniųjų telefonų (pavyzdžiui, S Translator).

Žiūrėdamas prezentaciją, esi priverstas daryti išvadą, kad Samsung investuoja masę pinigų į marketingą, o ne į inovacijas“, – pareiškė Jason MacKenzie. Savo ruožtu, CNet žurnalistų paklausti apie tokius konkurentų pasisakymus, Samsung atstovai nusprendė nekomentuoti. „Kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę“,- taip atsakė Samsung Telecommunications America marketingo sritį kuruojantis Ryan Bidan, kartu pažymėdamas, kad Samsung daug investuoja ne tik į marketingą, tačiau ir į tyrimus bei plėtrą.

Kartu Jason MacKenzie pažymėjo, jog Samsung rizikuoja nuvilti vartotojus po tokio didžiulio ažiotažo, kuris buvo keliamas prieš pat Galaxy S IV prezentaciją. Tokiu būdu, HTC mato galimybę tokiems produktams, kaip HTC One, laimėti kovoje dėl vartotojų širdžių. „Dienos pabaigoje vis tik lieka svarbus produktas“, – teigė jis.

Apple kritika

Šalia HTC kritikos girdisi ir kitų kompanijų balsai - visų pirma Apple. Tiesa, tas faktas, kad kompanijos Apple atstovai tarsi netyčia pradėjo kritikuoti išmaniuosius telefonus su operacine sistema Android likus porai dienų iki Galaxy S4 premjeros, vienareikšmiškai parodo kompanijos iš Kupertino susirūpinimą naujų flagmanų pasirodymu iš konkurentų pusės. Dar daugiau, Apple puslapyje pasirodė specialus skyrelis, kuriame išvardintos visos priežastys, kodėl reikėtų rinktis iPhone 5.

Antraštė skelbia: „Yra iPhone. Ir tik po to visa kita“. Apple pasiruošusi įvardinti ne mažiau kaip kelias priežastis, kodėl vartotojai myli iPhone. Iliustruotas sąrašas siūlo daug daugiau išmaniojo telefono iPhone privalumų: tvirtas aliuminio korpusas, Retina klasės ekranas, ilgesnis autonominio darbo laikas, galingas ir kartu pakankamai energetiškai taupus procesorius, spartus darbas Wi-Fi ir LTE tinkluose, pažangi kamera. Pastarasis faktorius leido Apple užsipulti eilę konkurentų, kurie „tiesiog įgrūda didžiulį kiekį megapikselių“.

Programinėje dalyje Apple labai didžiuojasi savo balso asistentu Siri, didžiule aplikacijų duomenų baze, sudarančia apie 800 tūkst. egzempliorių, operacine sistema iOS 6 ir „debesų“ tarnyba iCloud. Žodžiu, iPhone gamintojas stengiasi Galaxy S IV fone atrodyti kaip nepajudinamas lyderis, tačiau analitikai, kuriuos cituoja naujienų agentūra Reuters, mano, kad dėl konkurentų spaudimo Apple gali ne tik pagreitinti naujų išmaniųjų telefonų modelių pasirodymą, tačiau ir išleisti pigesnių modifikacijų.

Samsung: medžiagų parinkimas išmaniesiems telefonams yra antraeilis dalykas

Ir iš tiesų, neseniai anonsuotas Samsung išmanusis telefonas – flagmanas Galaxy S IV ir toliau naudos plastikinį korpusą su nuimama nugarėle, o šios medžiagos pasirinkimas tapo kritikos objektu ne tik iš Apple, tačiau ir iš nemažo kiekio vartotojų pusės. Vis tik tokia situacija P. Korėjos elektronikos gigantui neatrodo kažkuo tragiška. Šaltinių teigimu, informacinio resurso Engadget surengtoje konferencijoje Expand kompanijos Samsung atstovai pareiškė, kad medžiagų ir formatų pasirinkimas apskritai yra antraeilis dalykas, jei kalbama apie išmaniojo telefono dizaino kūrimą.

Toks pasisakymas priklauso JAV esančiame Samsung dizaino padalinio vadovui Dennis Miloseski. Dizaineris tvirtina, kad medžiagos ir dizainas bus tobulinami su laiku, o dabar reikėtų kreipti dėmesį į tai, kad projektuojami mobilūs įrenginiai gautų savo „dvasią“, išmoktų nuspėti savo vartotojo elgesį ir prisiminti jo įpročius. Samsung atstovo teigimu, niekas nepradeda kurti išmaniojo telefono nuo korpuso medžiagų pasirinkimo.

Laikui bėgant, o technologijoms tobulėjant, mes vis rečiau ištrauksime išmanųjį telefoną iš kišenės ar rankinės tam, kad jo dėka būtų galima pabendrauti su kitais žmonėmis. Tarpininkų skaičius bendravimo tarp žmonių procese turėtų mažėti – bent jau iš technologinės pusės. Pasirodys nauji formatai, kurie ir atspindės šią tendenciją. Svarbiausia – nustatyti ilgalaikius tarpusavio santykiu su technologijomis, tuo tarpu ploninti išmaniųjų telefonų korpusus ir juose diegti gražesnius ekranus – visa tai antraeilis dalykas, mano Samsung atstovas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: