Kauniečio sukurtas „nacionalinis“ socialinis tinklas praėjus dviem mėnesiams po starto neatlaikė „vartotojų antplūdžio“ (Video)  (10)

Tai viena iš tų istorijų, kuriose sunku suprasti - ar čia pokštas, ar iš tiesų ambicingi tikslai, kuriais tiki jo kūrėjas. O istorija yra apie lietuviams skirtą ir jo kūrėjo nuomone, „ypač funkcionalų socialinį tinklą“ Tvistas.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinį tinklą sausio 18 dieną į pasaulį paleido 37 metų kaunietis Arnas Drabikas, kurio teigimu, „Tvistas“ yra „skirtas visiems, kurie nori draugauti, bendrauti, skelbti ir dalytis tekstine, foto ir videomedžiaga“.

Oficialiai socialinį tinklą administruoja IĮ „Profailas“, kurią 2002 m įkūrė jau minėtas Arnas Drabikas. 

Kaip skelbiama pačiame socialiniame tinkle skyrelyje „Apie mus“, IĮ „Profailas“ sukūrė ir platina nuo 2003 m. logistikos optimizavimo kompiuterinę programą „Tiekimo dispečeris“, kurią įsigijo ir sėkmingai naudoja UAB „Samsonas“, UAB „Aibės logistika“, UAB „Šiaulių tara“ ir kt. Nuo 2008 m. įmonė ėmėsi interneto portalų kūrimo bei vystymo. Pirmasis IĮ „Profailas“ sukurtas interneto projektas - nekilnojamojo turto skelbimų portalas „TurtoZona.lt“ ( veikia nuo 2009 m. ). Naujausias įmonės sukurtas bei tobulinamas projektas - socialinis tinklas „tvistas.lt“ ( veikia nuo 2013.01.18 ).

Projekto autorius interneto svetainėje „Youtube“ taip pat paskelbė ir vaizdo kreipimąsi, kuriame norinčiuosius plačiau supažindina su portalo funkcionalumu:

Kuo gi įdomus šis bandymas sukurti dar vieną socialinį tinklą Lietuvoje? Visų pirma, kurti socialinį tinklą ir dar Lietuvoje, kur rinka mažytė, o ir toje pačioje jau karaliauja „Facebook“ - daugiau nei drąsus sprendimas. Na, bet maža kas gali šauti žmogui į galvą - kiekviena iniciatyva yra sveikintina. Tačiau šio projekto istorija sukelia ne tik nuostabą, bet ir šypseną. Mat šiuo metu, praėjus tik dviem mėnesiams po starto, registracija jau sustabdyta. Cituojame paaiškinimą pačiame socialiniame tinkle:

Socialinis tinklas Tvistas.lt sulaukė netikėtai ypač didelio populiarumo šuolio. Dar kovo 22 d. portalą Tvistas.lt aplankė vos keli lankytojai. O jau kovo 25 d. tinklapį aplankė daugiau negu 7 tūkst. lankytojų( apie 19 vieta Hey.lt lentelėje ). Šiuo metu( kovo 26 d. 14 val. duomenis ) Tvistas.lt reitingas dar pakilo ir jis yra dvyliktas( nors naujų narių registracijos patvirtinimas sustabtytas dar kovo 23 d. vakare, naujų narių registracija – kovo 25 d. vakare ). Taip pat sulaukėme daugybės žmonių norinčių užsiregistruoti portale. Mūsų duomenimis, tai, bene, vienas didžiausiu populiarumo šuolių Lietuvos istorijoje. Na jeigu ne pats didžiausias, tai bent jau įspūdingiausias - tai tikrai. Ypač įvertinant tai su kokiu neįtikinamai mažu biudžetu jis buvo sukurtas, bei kad buvo paleistas ne Vilniuje, o Kaune.

Tam, kad galėtume susidoroti su netikėtai greitai išaugusiais duomenų srautais bei užtikrinti duomenų saugumą, nutarėme laikotarpiui maždaug nuo vieno iki dvejų mėnesių ( laikotarpis gali būti tikslinamas ), skaičiuojant nuo kovo 26 d., sustabdyti naujų narių registraciją bei užregistravusių prisijungimą prie savo paskyrų. Tuo metu bus atliekami portalo plėtros darbai siekiant užtikrinti kokybišką portalo veikimą ir lankytojų įvedamo turinio kontrolę esant dideliems duomenų srautams. Tuo tikslu renkame naują darbuotojų komandą.

Tuo tarpu interneto forumuose kalbama, kad programišiai šią savaitę tiesiog nulaužė „Tvisto“ duomenų bazę, jiems tapo prieinami ir dalis daugiau nei dvidešimties procentų vartotojų slaptažodžių.

Užtruko 2 min. paimti visą „Users“ lentą ir su „dictionary based“ ataka išsišifravo iš karto apie 20 proc. slaptažodžių „hashų“, – rašo forumo vartotojas vitalikaz (kalba neredaguota), cituoja portalas alfa.lt.

Taigi, projektas arba neatlaikė ne tokių jau ir didelių srautų, arba buvo nulaužtas - versijų gali būti įvairių, bet tokie paaiškinimai, pretenduojant į „nacionalinio“ tinklo statusą kelia šypseną. Tiesa, jei norite prisidėti prie tokios iniciatyvos, esate laukiami - projekto kūrėjas išplatino žinutę:

Siekiame, kad Tvistas.lt būtų vienas didžiausių tinklapių Lietuvoje. Tad šiuo metu ieškome šių darbuotojų:

  • 1) portalo saugumo eksperto,
  • 2) didelių srautų programavimo specialisto( vėliau reikės daugiau programuotojų ),
  • 3) patyrusio interneto reklamos pardavimo( marketingo) specialisto,
  • 4) web dizainerio( darbas šiek tiek vėliau ),
  • 5) interneto turinio tikrintojų-kontrolierių( keturios darbo vietos – vėliau turbūt bus daugiau ) - darbas slenkančiu grafiku, darbas prasidės, kai bus atnaujintas portalas,
  • 6) buhalterės(-io)( darbas šiek tiek vėliau ).

Darbo vieta iš pradžių Kaune, o vėliau turbūt Vilniuje.

O gal visa ši istorija tik protingas marketingo triukas, kaip sudominti žiniasklaidą, o jau netrukus projektas startuos su tokia jėga, kad tiesiog nušluos ir „Facebook“, ir „Google+“, ir „One.lt“ - kaip Jums toks scenarijus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(8)

Komentarai (10)