Išrastas telefonų spinduliuotę mažinantis lipdukas (Video)  (15)

Prieš gerą dešimtmetį Lietuvos turguose lengvatikiams buvo siūlomi stebuklingi lipdukai, kurie, užklijuoti ant mobiliųjų telefonų, neva saugojo nuo sveikatai pavojingos radiacijos. Pasirodo, istorija kartojasi, tik šį kartą, priešingai nei kitais, ne kaip farsas: viena JAV bendrovė pranešė išradusi elektromagnetinę spinduliuotę sugeriančius lipdukus, skirtus klijuoti ant mobiliųjų telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niujorke įsikūrusi bendrovė R2L skelbia sukūrusi lustą su mikroprocesoriumi, kuris išmaniųjų telefonų ir kitų mobiliojo ryšio galimybę turinčių įrenginių elektromagnetinę spinduliuotę verčia šviesa. „RL2 Radiation Buster“ pavadinta mikroschema automatiškai elektromagnetinę energiją verčia elektra, o po to elektros energija tampa sveikatai nekenksminga šviesa.

Pasak R2L atstovų, priklijavus šį maždaug popieriaus lapo storio lustą prie telefono ar jo dėklo, elektromagnetinę spinduliuotę galima sumažinti 60 - 70 proc. Anksčiau mobiliųjų telefonų gamintojai vartotojams rekomenduodavo pokalbio metu laikyti telefoną pagal galimybes toliau nuo savo ausies, kad apšvita būtų kuo mažesnė.

Pranešama, kad „RL2 Radiation Buster“ buvo išbandytas su 40 telefonų modelių siekiant nustatyti specifinės elektromagnetinės energijos sugerties koeficientą (SAR). Visi rinkai tiekiami mobilieji telefonai yra testuojami tikrinant jų SAR. Antai JAV federalinė Komunikacijų komisija (FCC) sertifikuoja tik tokius įrenginius, kurių SARS neviršija 1,6 W/kg . Europoje SAR neturi viršyti 2 W/kg.

„RL2 Radiation Buster“ testai atskleidė, kad telefonų, prie kurių jis buvo pritvirtintas, elektromagnetinė spinduliuotė iš tikrųjų buvo žemesnė už tą, kurią buvo nustačiusi FCC sertifikavimo metu.

Pranešama, kad „RL2 Radiation Buster“ yra suderinamas su daugeliu išmaniųjų ir paprastų mobiliųjų telefonų modelių, jis neturi jokios įtakos ryšio kokybei ir neeikvoja telefono baterijos. Šį lipduką su mikroschema reikia priklijuoti prie telefono korpuso gamintojo nurodytoje vietoje, kuri priklauso nuo konkretaus telefono modelio. Paprastai tai būna galinės telefono korpuso dalies vidurinė dalis. Jei telefonas prijungtas, „RL2 Radiation Buster“ iškart pradeda elektromagnetinę spinduliuotę versti šviesa: tai nesunku pastebėti pradėjus šviesti „RL2 Radiation Buster“ mikroschemoje esančiam šviesos diodui.

Pasak „RL2 Radiation Buster“ gamintojų, nors šiuolaikiniai mobilieji telefonai atitinka nustatytas sanitarines normas, niekas nežino, kaip ilgalaikis naudojimasis mobiliuoju ryšiu gali atsiliepti žmogaus sveikatai. Taigi, atsarga gėdos nedaro: jei tik galima sumažinti apšvitą, kodėl jos nesumažinus? Juolab kad šis elektroninis lipdukas kainuoja vos 19,99 JAV dol.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(0)

Komentarai (15)