Išrastas įrenginys, matuojantis darbuotojų blaivumą prisilietus pirštu  (1)

Į darbą – tik blaivūs. Tokio šūkio laikosi bendrovė, sukūrusi prietaisą, matuojantį į darbą atėjusių darbuotojų blaivumą. „The Daily Mail“ praneša, kad patikrinti alkoholio kiekiui nebūtina duoti kraujo ar pūsti. Užtenka matuoklį priliesti pirštu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nustatyti alkoholio kiekiui kompanijos „AlcoDigital“ sukurtas įrenginys naudoja infraraudonuosius spindulius. Jais yra skenuojamas pirštas ir nustatoma, kiek odoje yra alkoholio dalelių. Matavimas iš viso trunka vos aštuonias sekundes, tad per valandą tokio tipo įrenginys gali patikrinti daugiau nei 400 darbuotojų.

Pasak įrenginio išradėjų, labiausiai įrenginys padėtų kontroliuoti viešojo sektoriaus darbuotojus, įvairių transporto priemonių vairuotojus, maitinimo įstaigų darbuotojus, taip pat teisėsaugos pareigūnus. Kompanija įsitikinusi – alkoholio testas atėjus į darbą yra vienintelis būdas sutramdyti alkoholio darbo vietoje nevengiančius darbuotojus. Vis dėlto įvairios profesinės sąjungos turi kitokią nuomonę. Anot jų, reikia šviesti darbuotojus apie alkoholio neigiamą įtaką, o ne juos sekti ir bausti, nes tada darbuotojai jaučiasi žeminami.

Alkoholio ir narkotikų vartojimas yra vienos iš pagrindinių priežasčių, mažinančių darbuotojų efektyvumą. Skaičiuojama, kad dėl neblaivių darbuotojų įvairios kompanijos visame pasaulyje per metus praranda milijonus dolerių pajamų. Būtent todėl verslininkai yra linkę nepaisyti profesinių sąjungų perspėjimų ir kuo greičiau įdiegti naująją technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)