Didžiausios pasaulyje kibernetinės atakos vykdymu įtariamo olando arsenale – kompiuterinės technikos prigrūstas sunkvežimis  (2)

Praėjusią savaitę Ispanijoje sulaikytas 35 metų olandas, įtariamas didžiausios pasaulyje kibernetinės atakos vykdymu, naudojo sunkvežimį, pilną įvairiausios kompiuterinės technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Inicialais S.K. įvardijamas vyras įtariamas organizavęs precedento neturinčias atakas prieš nepelno siekiančią organizaciją „Spamhaus“, skelbia BBC.

Tyrimą atliko Ispanijos, Nyderlandų, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir JAV teisėsauga.

Ispanijos teisėsauga nurodo, kad S.K. atakas vykdė iš sunkvežimio, kuriame buvo įsirengęs modernų biurą su gausybe technikos. Vyras buvo sulaikytas Granolerso mieste, kuris yra įsikūręs 35 km į šiaurę nuo Barselonos. Jį numatoma išduoti Nyderlandams, kur vyks teismas.

Įtariamasis prisipažino esąs bendrovės „Cyberbunker“ atstovas. Ši kompanija skelbiasi siūlanti serverių prieglaudos paslaugas įvairioms prieštaringai vertinamoms įstaigoms ir svetainėms – išimtis taikoma tik vaikų pornografijai ir su terorizmų susijusiai informacijai.

Kilus konfliktui tarp „Spahmaus“ ir „Cyberbunker“, pastarosios rėmėjai pradėjo neregėto masto atakas. Su brukalais kovojančios organizacijos serveriams teko atlaikyti atakas, kurių srautas siekė 300 Gbps (įprastinės DDoS atakos metu siunčiamas apie 50 Gbps srautas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)