Aleksandras Lukašenka: Baltijos šalys jau pavėlavo ir elektrą pirks iš mūsų AE  (7)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, susitikęs su vieno Baltarusijos valstybinio universiteto studentais, kalbėjo, kad atominę elektrinę (AE) šalis stato tam, kad galėtų apsirūpinti elektros energija normaliais tarifais, rašo belta.by.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat prezidentas pareiškė, kad Baltijos šalys, tarp jų ir Lietuva, jau pavėlavo statyti savo AE ir privalės elektros energiją pirkti iš jų.

Anot A.Lukašenkos, AE jiems reikalinga visų pirma tam, kad galėtų patys apsirūpinti pigesne elektros energija, nes šiuo metu šaliai jos trūksta ir tenka pirkti Rusijoje. Taip pat jis patvirtino, kad dalį pagamintos elektros energijos bus galima eksportuoti.

„Jūs neklausykite, kad štai Černobilis, mums tokia atominė elektrinė nereikalinga ir t.t. Už tokias kalbas sumokėta. Mūsų elektrinė ir rusiškoji Kaliningrade – yra kaulas Europos Sąjungos ir Baltijos šalių gerklėje. Jie jau pavėlavo, jiems nesiseka pastatyti savo AE, jie nebus mums konkurentai ir jiems teks pirkti mūsų bei rusišką elektros energiją. Vyksta arši konkurencinė kova“, – pareiškė Baltarusijos prezidentas.

Taip pat A.Lukašenka svarstė, kad jeigu būtų galimybės, Baltarusija statytų ir antrąją AE.

„Jeigu turėčiau galimybių dabar statyti antrąją elektrinę, aš būtinai tai daryčiau. Bet kol kas nėra nei statytojų, nei pinigų, nei šalies, kuri duotų kreditą statybininkams. Aikštelę mes turėtume“, – kalbėjo A.Lukašenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (7)