Nauja Suunto sportinių GPS riešo kompiuterių karta: nuo laikrodžio iki socialinio tinklo (Video)  (6)

Sportiniai riešo kompiuteriai jau seniai rodo ne tik laiką ir barometro duomenis. Suunto, lyderiaujantis šių įrenginių gamintojas, pristato Ambit 2S. Šiuo laikrodžiu galėsite stebėti savo fizinę būklę praktikuodami bet kokią sporto šaką, ir dalintis pasiekimais socialiniame tinkle Movescount.com, bei patys lengvai kurti programas savo įrenginiui Suunto programų zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę SUUNTO pristato ilgai sporto entuziastų lauktus, antros kartos Ambit GPS riešo kompiuterius – laikrodžius veiklai gamtoje: Ambit 2S ir Ambit2. Šie laikrodžiai skirti bet kuriam žmogui, kurio gyvenimo stilius visai nesiderina su sėdėjimu namuose prie televizoriaus. Ambit serijos gaminiai reikalingi savo fizinės būklės stebėjimui užsiimant sportu arba praverčia, ieškant pagalbos įvairiuose nuotykiuose gamtoje. Tai yra ypatingai sėkmingai debiutavusių Ambit sportinių laikrodžių serijos tęsinys. Ambit laikrodžiai per vienerius metus laimėjo tokius apdovanojimus kaip „Ultimate Outdoor Watch“ gearjunkie.com organizuojamame “Best in show“, bei „Good design“apdovanojimą sporto ir rekreacijos srityje, prestižinėje dizaino programoje, kuruojamoje Čikagos menų žurnalo. Taip pat, jų pasisekimą galima pamatuoti ir skaičiais: per 12 mėnesių buvo parduota virš 36 000 laikrodžių, ir, kaip daugelis norinčiųjų įsigyti pastebėjo, visą laiką buvo eilės laukiančiųjų.

„Ambit GPS laikrodžiai, praeitais metais, susilaukė tiesiog neįtikėtinos sėkmės. Norėdami patenkinti aukščiausius sportininkų keliamus reikalavimus, patobulinome dizainą: Ambit buvo paplonintas ir palengvintas siekiant ypatingo patogumo. Pagrindinis pasikeitimas – orientavimasis į įvairių sporto šakų konkrečias detales, multisportu užsiimančius žmones, ir mažesnis susikoncentravimas į funkcijas, reikalingas veiklai gamtoje. Dėl greitai progresuojančių technologijų, atnaujinti Ambit seriją buvo prasmingas mūsų žingsnis“, – komentuoja Mikko Moilanen, Suunto vadovas.

Patobulinti Movescount.com ir Suunto Apps

Su Ambit antrąja kartą daugybės patobulinimų susilaukia ir Movescount.com – socialinis sportuojančiųjų tinklas, kuris sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Tai yra sporto pasiekimų dienoraštis, į kurį savo treniruočių duomenis galite siųsti tiesiai iš Suunto laikrodžių. Per USB įkeliami paskutinės veiklos duomenys: treniruotės trukmė, sudegintos kalorijos, širdies ritmo pokyčiai, vietovė, maršrutas, treniruotės efektyvumas. Galite pasirinkti pačios treniruotės pobūdį: bėgimas, važiavimas dviračiu ir t. t., bei pridėti savo nuotaikos piktogramą.

Galite susiplanuoti kitą treniruotę, matyti savo draugų treniruotes, bendrauti su kitais socialinio tinklo vartotojais, žymėti kuriuose renginiuose dalyvaujate, tikrinti grupių, kurioms priklausote veiklą. Galite įkelti savo sporto dienoraštį į savo svetainę ar tinklaraštį.

Suunto, su naujųjų Ambit pristatymu atnaujina ir Suunto App Zone: programų, skirtų būtent Ambit laikrodžiams, centrą. Nuo savo starto 2012 m. lapkritį Suunto Apps susilaukė netikėto populiarumo. Jau dabar sukurta daugiau nei 5 000 programų, ir skaičius kasdien diena auga.

Programomis jūs galite personalizuoti laikrodį taip, kad jis rodytų aktualią informaciją: tarkime kokį atstumą reikia numinti dviračiu, norint sudeginti vieno kepsnio kalorijas, arba kokiu greičiu ir kokį atstumą reikia bėgti, norint pralenkti paskutinio maratono, kuriame buvo dalyvauta, laimėtoją. Programas labai lengva kurti patiems: nereikia jokių programavimo žinių, viskas stebėtinai intuityvu.

Patobulinimai leis Ambit savininkams lengvai kurti sudėtingesnes programėles ir jomis dalintis, o Movescount.com atsiras naujų įrankių išsamesnei savo treniruočių analizei, nes Suunto siekia ne tik rodyti jums kokiu greičiu bėgate, bet ir kokiu derėtų bėgti, norint palaikyti optimaliausią širdies ritmą, sudeginti daugiausiai kalorijų ar nubėgti didžiausią atstumą.

Ambit 2S – GPS laikrodis sportininkams

Naujasis Ambit 2S ypač lengvas ir plonas, lyginant su kitais sportiniais laikrodžiais (72g svoris ir mažiau nei pusantro centimetro storis). Jame yra funkcijų, kurių gali prireikti važiuojant dviračiu, plaukiojant, bėgiojant ar treniruojantis multisporto varžyboms, paketas. GPS užtikrina tempo pastovumą, navigaciją kelyje ir sekimą, o širdies darbo monitorius leidžia treniruotis nepersitempiant.

Šis laikrodis nepakeičiamas:

  • Dviračių sporte: Naujasis Suunto Ambit2 S palaiko su jėgos matuoklius (ANT+). Galite išsirinkti sau tinkamas jėgos matavimo vertes bei galybę opcijų išsamiai analizei, į kurias įeina greitis, vidutinis greitis, įveikta distancija, aukščio pokyčiai, chronometras, deguonies suvartojimas, sudegintos kalorijos, reikalingas laikas atsigavimui, kalno statumas bei galybė nemokamų programų.
  • Plaukime: Ambit 2S taip pat siūlo visapusį funkcionalumą plaukikams: greičio ir atstumo matavimą, mostų dažnį ir plaukimo laiką susietą su skirtingų baseinų ilgiais. Laikrodis taip pat atpažins jūsų plaukimo stilių, kas dar labiau palengvins duomenų analizę.
  • Bėgime: Bėgikai džiaugsis ypatingai tiksliu greičio ir atstumo matavimu, kurį garantuos FusedSpeed™ sistema: akselerometras integruotas į GPS. Taip pat automatinis apibėgtų ratų matavimas.
  • Multisporto treniruotėse: Laikrodyje galima keisti sporto šakas, taigi Suunto Ambit 2S tiesiog puikiai tinka įrašinėti multisporto treniruočių arba varžybų duomenis.

Ambit2 – GPS laikrodis tyrinėtojams ir sportininkams

„Kalnuose Jums būtinas laikrodis, kuriuo būtų galima besąlygiškai pasikliauti. Jau daugybę metų naudojuosi Suunto produktais ir galiu tvirtai pasakyti, kad Ambit2 yra idealus produktas kiekvienam, kuris rimtai galvoja apie kalnų sportą“, – dalinasi Ueli Steck, vienas iš Suunto ambasadorių.

Suunto pristatomas Ambit2: patobulintas pirmojo Ambit modelis. Jame bus ir išskirktiniu Suunto laikrodžių veiklai gamtoje požymiu tapęs funkcijų rinkinys – navigacija kelyje, barometro duomenys, altimetras su FusedAlti™ sistema, 3D kompasas ir kitos savybės ir visos treniruočių funkcijos, kurias turi Ambit 2S.

Stiklo pluoštu sutvirtinta dėžutė, elementai,veikiantys iki 50 valandų GPS režime: Ambit 2 tiesiog neturi lygių rimtuose nuotykiuose, tiriamuosiuose žygiuose ar savo pasirengimo lygmens multisporto varžyboms fiksavime.

Ambit 2 yra įvairių spalvinių variantų, o trokštantiems prabangos bus parengtas ir Sapphire modelis su plieniniu ekrano apvadu ir safyrų kristalo stiklu. Tiems, kas vertina prabangą, šis stiklas jau matyt pažįstamas: safyrų kristalai – tai patys tvirčiausi iš oksidinių kristalų, kurie atsparūs aukštoms temperatūroms, korozijai, yra ypač kieti, bei labai gerai praleidžia šviesą.

Šiuos sportinius GPS laikrodžius (arba kitaip – riešo kompiuterius) jau dabar galite įsigyti PROSPORT. LT parduotuvėse

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(1)
(13)

Komentarai (6)