Atskleista Samsung Galaxy S4 32GB versijos savikaina  (9)

Puslapis All Things D, remdamasis kompanijos analitikų IHS iSuppli pateiktais duomenimis, publikavo pranešimą, kurio turinys po kiekvieno naujojo išmaniojo telefono – flagmano debiuto yra analogiškas: paskaičiuota komponentų savikaina. Šį kartą tokios garbės nusipelnė Samung Galaxy S4.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

P. Korėjos elektronikos giganto flagmano išardymas parodė, kad didžiąją dalį komponentų gamina pati Samsung. Visų komponentų su 32 GB duomenų kaupikliu savikaina su surinkimo išlaidomis analitikų įvertinta $237. Tuo pačiu metu bazinė 16 GB versija kainuoja $639 be įsipareigojimų mobiliojo ryšio operatoriui.

Šaltinis atkreipia dėmesį, jog Galaxy S4 savikaina šiek tiek viršija tą sumą, kurią tenka atiduoti Apple už išmanųjį telefoną iPhone 5. Analitikų vertinimu, iPhone 5 su 16 GB kaupikliu kainuoja $205. Savo laiku Nokia Lumia 900 savikaina įvertinta $209.

Vienu iš esminių komponentų, kurio Samsung negamina – tai procesorius Qualcomm Snapdragon, kuris įvertintas $20. Reikia pažymėti, kad yra Galaxy S4 modifikacijų ir su Exynos 5 Octa, kurio savikaina sudaro $28. Tiek pat kainuoja ir 16 GB talpos duomenų kaupiklis, kurį gamina pati Samsung. Ekranas su būtinais priedais įvertintas $75 (gamintojas – Samsung Display).

Išmaniajame telefone aptikta ir komponentų be markiruotės, įskaitant pagrindinę kamerą. Tikėtina, kad visa tai taip pat gaminasi pati kompanija. Iš kitų ne savos gamybos komponentų reikėtų paminėti Broadcom gamybos Bluetooth ir Wi-Fi mikroschemas, kompanijos Maxim tiekiamą maitinimo kontrolerį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: