Kinija: JAV yra „tikra kibernetinių atakų imperija“  (8)

Kinija trečiadienį apkaltino JAV dėl nesantaikos skleidimo tarp Kinijos ir jos kaimynių po to, kai Pentagonas paskelbė, kad Pekinas šnipinėja, norėdamas sumoderninti šalies kariuomenę, ir pavadino Vašingtoną „tikra kibernetinių atakų imperija“, skelbia „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dieną prieš Kinijos užsienio reikalų ministerija atmetė nepagrįstą Pentagono pranešimą, kuriame Kinija pirmą kartą kaltinama bandymu įsilaužti į JAV gynybos kompiuterių sistemas.

Liaudies išlaisvinimo armijos dienraštis pavadino pranešimą „šiurkščia intervencija į Kinijos vidaus reikalus“.

„Kinijos karinės grėsmės teorijos skatinimas gali sukelti nesantaiką tarp Kinijos ir kitų valstybių, ypač santykiuose su kaimyninėmis šalimis“, - rašoma laikraštyje.

JAV „skelbia apie Kinijos karinę grėsmę, norėdamos paskatinti šalies interesų grupes ir ginklų prekeivius“, sakoma laikraštyje.

Šie pasisakymai laikraštyje parodo didėjantį nepasitikėjimą tarp Kinijos ir JAV dėl kibernetinių atakų.

Vasario mėnesį JAV kibernetinio saugumo kompanija „Mandiant“ pranešė, kad nuo 2004 metų šimtai įsilaužimų į duomenis yra susiję su Kinijos programišių grupe, įsikūrusia kariniame dalinyje Šanchajuje.

Kinija ne kartą akcentavo nepritarianti kibernetinėms atakoms ir teigė, kad pati yra auka tokių atakų, už kurių didžiąją dalį, Pekino teigimu, atsakingas Vašingtonas.

„Kaip mes visi žinome, JAV yra tikra kibernetinių atakų imperija, turinti platų šnipų tinklą“, - rašoma dienraštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (8)