Kiek milijonų „Samsung“ turės sumokėti „Apple“?  (25)

Šių metų lapkritį JAV prasidės sekantis teismų etapas tarp kompanijų „Apple“ ir „Samsung“ – teisėjai vėl narplios patentų klausimus ir jų pažeidimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų kovo mėnesį teismas sutrumpino „Samsung“ gaminių sąrašą iki 14, kuriuos gaminant yra pažeistos „Apple“ kompanijos autorinės teisės. Dėl to, anksčiau įvardinta „Apple“ nuostolių suma nuo 1,05 milijardo JAV dolerių buvo sumažinta iki 598 908 892 JAV dolerių. 

Kituose teismo posėdžiuose teisėjai gilinsis į tai ar tikrai teisingai paskaičiavo nuostolių sumą. Teismo pranešimas skelbia, jog šiais metais vykusiuose posėdžiuose buvo neteisingai nustatytas nuostolių skaičiavimo periodas.

Be to, bylą nagrinėjanti teisėja išsakė viltį, kad šią bylą tikisi užbaigti jau šiais metais. Jeigu viskas vyks pagal scenarijų, tuomet „Samsung“ kompanijai dar šiais metais teks arba sumokėti paskirtą baudą kompanijai „Apple“, arba kreiptis į apeliacinį teismą.

Labiausiai tikėtinas pastarasis variantas – nežiūrint akivaizdžių „Samsung“ išmaniųjų telefonų modelių skirtumų iki ir po „iPhone“ pasirodymų, korėjiečių kompanija nelinkusi pripažinti jokių teisinių nusižengimų. O ir šiuo metu naujausi abiejų kompanijų flagmanai iš esmės skiriasi nebent kaina ir techninėmis specifikacijomis, bet ne esminėmis savybėmis.

Čia galite palyginti naujausius kompanijų flagmanus, jų kainas ir charakteristikas: „Samsung Galaxy S4“ su „Apple iPhone 5“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (25)