Apple gali išmokyti savo įrenginius reaguoti į paglostymą ir pastuksenimą  (7)

Bandymai aprūpinti planšetinius kompiuterius papildomais valdymo organais iš nugarinės pusės buvo vykdomi ne kartą, tačiau akivaizdžios komercinės sėkmės nesusilaukė. Savo ruožtu, norinčių praplėsti žmogaus sąveikos su planšetiniu kompiuteriu galimybes pilna net ir tarp nelaikančių jutiklinio kontakto su ekranu mirtina nuodėme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis Patently Apple praneša, jog kompanija Apple gavo patentą, kuriam gauti paraiška buvo paduota dar 2011 metais. Tiksliau, kalbama apie paketą iš 35 patentų, kurie aprašo sąveiką su įrenginiu, pasitelkiant akustinius daviklius, patalpintus per visą korpuso plotą. Kompanija Apple siūlo konvertuoti tam tikrus žmogaus veiksmus (pavyzdžiui, paglostymą arba pastuksenimą per korpusą) į komandas, kurios atliktų tam tikrą funkciją.

Kad nesusipainiotume tarp galimo funkcionalumo įvairovės, siūloma realizuoti tik tam tikrą prisilietimų tipą. Pavyzdžiui, ratu sukamas pirštas ant korpuso nugarinės dalies gali padidinti/sumažinti garsą arba atblokuoti ekraną. Vienas spragtelėjimas gali sustabdyti vaizdinės medžiagos atkūrimą. Prisilietimas prie korpuso atitinkamų komponentų srityje gali juos įjungti arba išjungti: tai gali būti kamera, garsiakalbiai, ekranas ir t. t.

Jei atsižvelgtume, kad darbo su planšetiniu kompiuteriu arba išmaniuoju telefonu metu vartotojo pirštai neretai liečia nugarinę korpuso dalį, tokie valdymo metodai atrodo visai suprantami ir natūralūs. Dabar belieka tik sugalvoti apsaugą nuo atsitiktinių prisilietimų ir „filtrus“, kurie neleistų aktyvuoti tam tikrų funkcijų dėl foninio triukšmo ar išorinės aplinkos vibracijų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: