Teismas skyrė kalėjimo bausmes keturiems „LulzSec“ programišiams  (0)

Jungtinės Karalystės teismas už kibernetinius nusikaltimus laisvės atėmimo bausmėmis nubaudė keturis šios šalies piliečius, siejamus su programišių susivienijimu „LulzSec“, praneša PCWorld.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuosprendis Ryanui Cleary'iui (21 m.), Jake'ui Davisui (20 m.), Ryanui Ackroydui (26 m.) ir Mustafai Al-Bassamui (18 m.) paskelbtas po to, kai jie buvo pripažinti kaltais dėl 2011 metais įvykdytų įsilaužimų į vyriausybių ir tarptautinių bendrovių interneto svetaines.

Nusikaltėliai ne tik nulauždavo svetaines vadinamosiomis „DDoS“ (angl. distributed denial of service) atakomis, tačiau ir įsibraudavo į jas talpinančių serverių duomenų bazes, iš kurių pavogdavo asmeninę vartotojų informaciją (el. pašto ir gyvenamosios vietos adresus, telefonų numerius, kredito kortelių numerius ir kt.). Vėliau šiuos duomenis jie patalpindavo įvairiuose „torrent“ portaluose, pavyzdžiui, „The Pirate Bay“ ir kituose.

Grupuotės „LulzSec“ vykdytų kibernetinių nusikaltimų metu buvo atakuojami tokių bendrovių kaip „Sony“, „Nintendo“, „News Corporation“, „Bethseda Game Studios“ internetiniai puslapiai, taip pat JAV Federalinių tyrimų biuro (FTB), Centrinės žvalgybos (CŽV), Oro pajėgų, Arizonos valstijos policijos bei Jungtinės Karalystės Sunkaus organizuoto nusikalstamumo agentūros svetainės.

J.Davisas kalėjime praleis 2 metus, o jo bendrininkas R.Cleary'is gavo 32 mėnesius nelaisvės, atliekant bent pusę šios bausmės. M.Al-Bassamas, atsižvelgus į tai, kad jo indėlis į grupuotės veiklą buvo nežymus, gavo 20 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą. Be to, vaikinas turės atlikti 200 valandų visuomenei naudingo neapmokamo darbo. Galiausiai R.Ackroydas iš skirtų 30 mėnesių kalėjime sėdės pusę šio laiko.

Visi programišiai buvo suimti praeitais metais po to, kai juos išdavė jų lyderis Hectoras Xavieras Monseguras, tapęs FTB informatoriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)