Autizmo diagnozė tampa privalumu darbinantis programuotoju  (0)

Vokietijos programinės įrangos gamintoja SAP pranešė apie savo planus pasamdyti šimtus žmonių, turinčių autizmo sutrikimą. Tvirtinama, kad dalis tokių žmonių pasižymi unikaliu talentu informacinių technologijų srityje. Apie tai praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija planuoja, kad iki 2020 m. iš bendro 65 tūkst. kompanijos darbuotojų skaičiaus 1 proc. darbuotojų bus žmonės su autizmo sindromu.

Autizmas yra smegenų vystymosi sutrikimas, kuris paveikia socialius įgūdžius ir sugebėjimą bendrauti. Tačiau dalis šį sindromą turinčių žmonių yra labai protingi. Apytiksliai 0,5-10 proc. autistų turi neįprastų gebėjimų, nuo gebėjimo įsiminti smulkmenas iki neįprastai retų talentų.

SAP jau pasamdė šešis žmones su autizmo sutrikimu savo padalinyje Bangalorėje, Indijoje, kur jie dirba kaip programinės įrangos testuotojai. Anot SAP, kompanijos produktyvumas jų pastangų dėka padidėjo; šiuo metu kompanija planuoja priimti daugiau tokių žmonių kitose šalyse.

Darbo jėgos samdos programa buvo vykdoma bendradarbiaujant su "Specialisterne" - Danijos visuomenine organizacija, kuri padeda autizmo sindromą turintiems asmenims susirasti darbo informacinių technologijų kompanijose.

Autizmo sutrikimų, tarp jų ir Aspergerio sindromą, manoma, turi apie 1 proc. visų pasaulio gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)