Vyriausybė žada patvirtinti sutartį su „Chevron“  (2)

Vyriausybė žada patvirtinti sutartį su skalūnų dujas žvalgyti ir išgauti siekiančia amerikiečių bendrove „Chevron“. Taip LRT radijui teigia premjeras Algirdas Butkevičus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kada ministerijoje bus pasirašyta sutartis, tada Vyriausybė ją ir patvirtins, bet šiuo metu jau yra priimti įstatymai, kurie leidžia pradėti žvalgybos darbus“, – sako premjeras.

Pasak A. Butkevičiaus, kompaniją tenkina Lietuvos keliamos sąlygos ir ji iš projekto trauktis neketina.

„Tikrai ta informacija, kuri buvo paskelbta, kad gal „Chevron“ išeis iš Lietuvos, yra visiška netiesa“, – tikina premjeras. Jo teigimu, „Chevron“ beliko atlikti poveikio aplinkai vertinimą ir susitarti su vietos bendruomene.

Artimiausiu metu Vyriausybės vadovas planuoja susitikti su „Chevron“ bendrovės vadovais. „Ir manau, kad visos abejonės, kurios buvo labai stipriai pasėtos žmonių sąmonėje, bus išsklaidytos“, – teigia A. Butkevičius.

LRT.lt primena, kad Seimas gegužės 30 d. atvėrė kelią pasirašyti sutartį su JAV energetikos bendrove „Chevron“ dėl skalūnų dujų gavybos ir žvalgybos Lietuvoje. Po balsavimo buvo priimtos Žemės gelmių įstatymo pataisos, kurios nustato tvarką, kaip Lietuvoje galės būti ieškomos ir išgaunamos skalūnų dujos.

Sausį buvo atplėšti vokai su konkurso dėl skalūnų dujų žvalgybos ir naudojimo dalyvių pasiūlymais. Tik viena – JAV energetikos įmonė „Chevron“ – panoro ieškoti skalūnų dujų Tauragės-Šilutės regione.

Dar dvi bendrovės – „Diseta“ ir „Perkūno nafta“ – pareiškė norą žvalgyti gamtinių dujų telkinius Kudirkos–Kybartų regione.

Skalūnų gavybai prieštaravo vietos bendruomenės, kurios sostinėje rengė protesto akcijas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (2)