Aukšto dažnio „AMD FX“ procesoriai domina entuziastus, bet AMD tyli apie prieinamumą  (2)

Praėjusią savaitę rašėme, jog ypač aukšto dažnio „AMD FX“ procesoriai gali būti neprieinami paprastam vartotojui. Apie tai patvirtino ir pats jų gamintojas, tačiau vis didesnis asmeninių kompiuterių entuziastų susidomėjimas veikiausiai pakeis esamus AMD planus su šiais lustais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, AMD anonsavo du naujus „FX-9000“ serijos procesorius: „FX-9590”, kurio dažnis yra net 5.0GHz dažnio, bei jo brolį „FX-9370”, kurio dažnis siekia 4.7GHz. Į viešumą staiga iššoko maža JAV kompanija PCSuperStore.com, kuri jau siūlo užsisakyti šiuos lustus.

Šio internetinio mažmenininko parduotuvėje „FX-9370” kaina yra 576 JAV doleriai, kai 5.0GHz modelis, kuris, beje, gali tapti didžiausią taktinį dažnį turinčiu procesoriumi, kuris pasirodė rinkoje, įkainotas 920 JAV dolerių. Tiesa tie patys entuziastai netrukus pastebėjo įdomų dalyką.

Parduotuvėje matyti „FD9370FHHKWOF” ir „FD9590FHHKWOF” kodai. Ką tai reiškia” Ogi tai, jog įprastai kodai prasideda „BOX“ raidėmis, kas reiškia, jog pakuotėje bus aušintuvas, instrukcijos ir kiti būtini dalykai. Tuo tarpu „FD“ raidės gali reikšti tik procesorių dėžutėje.

Kad ir kaip bebūtų, tai atgaivino entuziastų viltis, jog ypač didelį taktinį dažnį turintys procesoriai vis dėlto pasirodys ir mažmeninėje rinkoje, o šią vasarą jie pateks ne tik į partnerių rankas. Spėjamos ir kainos su aušinimo sprendimais. Neva sparčiausias modelis „FX-9590” mažmeninėje rinkoje kainuotų 899 JAV dolerius, o lėtesnis „FX-9370” - 549 JAV dolerius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: