LG pradės gaminti lanksčius OLED ekranus šių metų IV ketvirtyje  (0)

Lankstūs ekranai mobilių įrenginių industrijoje laikomi paskutiniu mados klyksmu. Ir visa esmė ne tame, kad jie leidžia įrenginiui suteikti tam tikro korpuso kreivumo (pavyzdžiui, tai būtų svarbu „protingiems“ laikrodžiams). Lankstūs ekranai nesudūžta taip greitai, kaip tai nutinka jų „plokštiems“ analogams. O jau sudaužyti išmaniojo telefono ekraną labai paprasta – tai bene dažniausias šių įrenginių gedimas. Lankstūs ekranai šiuo atžvilgiu yra daug atsparesni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys The Korea Times praneša, kad kompanija LG Display masinę lanksčių OLED ekranų gamybą pradės 2013 m. IV ketvirtyje. Tokių ekranų gamyba taps viena iš dviejų prioritetinių LG verslo plėtros krypčių. Antrąja laikoma didelių įstrižainių OLED ekranai su Ultra HD (4K) raiška.

Abiejų tipų ekranų didelė paklausa leis LG išvengti rinkos svyravimų įtakos kompanijos pajamoms. Didelius OLED ekranus turintys LG televizoriai taip pat gali turėti išlenktą paviršių – tai gali būti reikalinga, pavyzdžiui, kad būtų sukurtas panoraminis efektas.

LG ne tik šiemet išleis išmanųjį telefoną su lanksčiu ekranu, tačiau ir siūlys tokius ekranus kitiems mobilių įrenginių gamintojams. Konkurentas Samsung turi analogiškus planus, tačiau kada bus pradėta masinė tokių ekranų gamyba Samsung Display gamyklose, tiksliai pasakyti sunku. Priminsime, kad šiuo metu abi kompanijos grumiasi teismuose dėl patentų, susijusių su OLED technologijomis, pažeidimų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)