JAV sukurtos „kiaulių kulkos“, skirtos žudyti musulmonus (Video)  (19)

JAV Aidaho valstijoje pradėta gaminti nauja šaudmenų linija turėtų tapti grėsmingu ginklu prieš radikalius islamistus, kurie remdamiesi džihadu nori papulti į dangų, skelbia newsru.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „South Fork Industries“ pradėjo prekiauti specialiomis kulkomis, kurios padengtos dažais, pagamintais naudojant kiaulieną. Mintis paprasta – kiauliena islame laikoma uždrausta, tad jei tokia kulka pražudys ekstremistą, jo kūnas taps išniekintu ir jis nepasieks pagrindinio tikslo – patekti į rojų.

„SBC Seatlle“ pranešė, kad „South Ford Industries“ naujas kulkas pavadino „Jihawg Ammo“. Jihawg yra dviejų žodžių, džihado ir „hog“ – šerno, derinys, ammo – šoviniai. Gaminys vadinamas „taikia ir įprasta priemone kovai prieš radikalųjį islamą“. Pagrindinis reklaminės kampanijos šūkis: „Taika per kiaulieną“. Dėžutė kulkų kainuoja apie 20 dolerių, jų populiarumas kasdien auga.

Bendrovės išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad su šio tipo šaudmenimis galima ne tik nužudyti musulmonų teroristus, bet ir nusiųsti juos į pragarą. Pagal islamo tradicijas, pamaldus musulmonas, kuris miršta per „šventąjį karą“, arba džihadą, kovodamas prieš netikėlius, patenka tiesiai į rojų. Ten jo laukia 72 skaisčios mergaitės. Tačiau Koranas nežada rojaus „nešvariesiems“, o tokiais tampama dėl kontakto su kiauliena, nepriklausomai nuo aplinkybių.

Tuo pačiu metu ekspertai abejoja, ar nauja linija šaudmenų bus pasiektas norimas rezultatas – priversti radikalius asmenis atsisakyti išpuolių. Anot Gonzango universiteto religijos studijų ir tyrimų docento Shannono Dunno, Korane nėra apibrėžiama bausmė už netyčinį kontaktą su kiauliena. Dėl šios nuodėmės tikintysis negali būti išvarytas iš rojaus. Tuo labiau, kai kurie Korano komentatoriai teigia, kad musulmonai gali valgyti kiaulieną, jei ištiktų badas.

Amerikos-islamo santykių tarybos atstovas Ibrahimas Hooperis sukritikavo kiaulių kulkų idėją, teigdamas, kad naudojantis islamofobija, tai yra vienas būdų bendrovei gauti greitą pelną. I. Hooperis mano, kad jei kažkas iš tiesų panaudos tokią kulką prieš musulmonus, tai sukels religine neapykanta pakurstytų nusikaltimų bangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(2)

Komentarai (19)