Intel HD 4000 (Ivy Bridge) prieš Intel HD 5000 (Haswell)  (0)

Birželio pradžioje kompanija Intel pristatė naujos mikroarchitektūros procesorius Haswell. Pastarieji nuo savo pirmtakų Ivy Bridge, iš esmės, skiriasi sumažėjusiu TDP lygiu, šiek tiek paspartėjusiais skaičiavimų branduoliais ir galingesne integruota grafikos posisteme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkamose skaidrėse buvo deklaruota, kad Haswell GPU spartos lygis padidės gana smarkiai.

Lyginant su Intel HD 4000 (Ivy Bridge) grafika, Intel deklaravo 25% spartos prieaugį, perėjus prie Intel HD 5000 (Haswell GT2) teste 3DMark 06 ir apie 50% prieaugį teste 3DMark 11. Rinkoje jau yra keletas nešiojamų kompiuterių, kurie turi naujuosius Intel procesorius (tarp jų galima paminėti atnaujintą Apple MacBook Air su 13,3“ ekranu ir Intel HD 5000 bei ultrabooką Acer Aspire S7 su Intel HD 4400, tad galima palyginti Intel teiginius praktiškai. Tuo ir užsiėmė puslapis Anandtech.

Testuose Intel HD 5000 (15W) teste 3DMark 06 parodė 21% spartos prieaugį, 3DMark 11 – apie 64%. Tokiu būdu, Intel žodžiai tarsi ir pasitvirtina. Tačiau sintetiniai testai nelabai atspindi realios situacijos žaidimuose.

Žaidimuose situacija ne tokia džiuginanti: Intel HD 5000 (Haswell ULT) pranašumas siekė nuo 2.3% iki 40.8%. Vidutiniškai žaidimuose turime maždaug 15.3% spartos padidėjimą, lyginant su Intel HD 4000 (Ivy Bridge ULV). Panašu, kad Intel siekis kuo labiau sumažinti naujų procesorių energijos suvartojimo lygį nemažai įtakojo ir integruotos grafikos spartą. Ypač tai gerai matosi, žvelgiant į Haswell integruotos grafikos technines specifikacijas ir TDP lygį, kuris, didėjant spartai, auga labai sparčiai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(4)

Komentarai (0)