Kaip kine: Almatos gatvėje nufilmuotas benzinvežis, nuo kurio užsidegė daugiabutis (Video)  (0)

Stiprus gaisras ketvirtadienio rytą įsiplieskė didžiausiame Kazachijos mieste Almatoje, skelbia lenta.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seifulino gatve važiavusio benzinvežio vairuotojas ties sankryža nebegalėjo sustabdyti automobilio, nes, kaip spėjama, sugedo stabdžiai. Jis prarado benzinvežio kontrolę ir atsitrenkė į kitą automobilį ar stulpą. Ant kelio išsiliejęs benzinas užsidegė. Ugnis apėmė ir medžius, ir šalia stovėjusius automobilius, o galiausiai įsimetė į daugiabutį namą.

Po kelių valandų ugniagesiams pavyko numalšinti liepsnas daugiabutyje. Gesinant gaisrą dalyvavo daugiau nei 80 darbuotojų ir 16 transporto priemonių. Name sudegė dvi laiptinės, ugnis pasiekė šeštą daugiabučio aukštą. Gaisro metu miesto centre stovinčiame name išdegė apie 20 butų. Juose gyvenantys žmonės buvo evakuoti. Jie laikinai įkurdinti kieme, jiems parūpintas maitinimas, pastatytos palapinės. Aukas ketinama apgyvendinti netoliese esančioje mokykloje. Įvertinus padarytą žalą bus svartoma dėl kompensacijos.

Kaip pranešė Almalinskio rajono administracijos vadovas Serikas Kusainovas, sudegė dešimt automobilių, stovėjusių netoli tos vietos, kur įvyko nelaimingas atsitikimas. Sudegė medžiai, šviesoforai.

Nelaimė įvyko netoli automobilių stovėjimo aikštelės ir prekybos centro. Liudininkų teigimu, vairuotoją bandyta ištraukti iš kabinos, tačiau užsikirto durelės, ir greitai nugriaudėjo pirmas sprogimas. Vyro kūnas rastas sudegęs.

Internete jau pasklido vaizdo medžiaga, kurioje matyti kontrolę praradęs benzinvežis. „Youtube“ jį įkėlė Nikolajus Kolotovas. Vaizdo įraše matomas į sankryžą išlėkęs benzinvežis „Kamaz“. Jis stukteli krovininę mašiną, apgadindamas priekabą. Pavažiavusi dar apie šimtą metrų į priekį, mašina metasi į dešinę ir trenkiasi į stulpą ar medį. Tuo metu liepsnų dar nematyti. 

Ant kelio išsiliejo apie aštuonios tonos benzino.

„Mes pamatėme dūmus per langą ir pamanėme, kad kažkur dega stogas. Išėjus į gatvę paaiškėjo, kad apvirto benzinvežis. Ant asfalto tekėjo degalai, – pasakojo namo gyventoja, – Sako, kad nesuveikė stabdžiai. Nuo Abajo prospekto jis bandė sustabdyti mašiną, bet nepavyko. Galiausiai trenkėsi į medį. Apie žuvusius gaisre nežinau. Matėme, kad ugniagesiai išnešė mergaitę, ji pati iš laiptinės negalėjo išeiti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: